Trucuri utile cu sare pentru casa și grădina ta. Cât de genial este acest ingredient

Trucuri utile cu sare pentru casa și grădina ta. Cât de genial este acest ingredient
Trucuri utile cu sare pentru casa și grădina ta. Cât de genial este acest ingredient

Chiar dacă în alimentație este bine să te ferești de sare sau să nu o consumi în exces, ea este un ingredient minune pe care îl poți folosi în casă și în grădină.

Trucuri utile cu sare pentru casa și grădina ta

Ai grijă să cumperi o cantitate mai mare de sare, pentru că pe lângă faptul că dă gust mâncării, este un aliat de nădejde în curățarea diverselor suprafețe din casă.

De exemplu, sarea este o soluție extraordinară împotriva calcarului. Pur și simplu pune apă cu sare într-un vas și pune-o în toaletă, iar depunerile de calcar se vor topi.

În plus, poți să amesteci sare cu oțet ca să formezi o pastă cu care să cureți suprafețe delicate. Pe lângă faptul că va curăța orice suprafață, este și o metodă de dezinfectare.

În plus, cu aceeași sare poți scăpa de arsurile de pe oale și crătiți. Pune apă în oală și câteva linguri mari de sare. Acoperă cu un capac și lasă să fiarbă cam 10 minute. Apoi, pur și simplu curăță oala cu o perie sau un burete și vei scăpa de arsură.

Sarea este folosită și pentru a curăța petele de vin roșu. Pune sare pe. Pată de vin și las-o să acționeze timp de 12 ore. Apoi, pune în mașina de spălat și pata va dispărea.

La ce mai poți folosi sarea

De asemenea, poți folosi sarea pentru a stinge flăcările de pe grătar, în loc de apă. Pur și simplu presară sare pe locurile unde flăcările s-au format, atunci când carnea este pe grătar.

Poți folosi o pastă din sare și zeamă de lămâie pentru a curăța cuptorul de arsuri sau cuptorul cu microunde. Un alt truc este să folosește sare în prăjiturile care necesită albușuri bătute tare.

Orice prăjitură ar trebui, de fapt, să aibă un vârf de cuțit de sare, pentru a potenția gustul dulce.

În plus, este ideală pentru grădină. Fă o soluție concentrată de un litru de apă și 400 de grame de sare pentru a distruge buruienile dintre rosturi.

Tot cu această soluție poți șterge ferestrele pentru a nu îngheța. În plus, poți folosi o pungă mică de tifon cu sare, umedă pentru a șterge parbrizul pentru a nu îngheța la temperaturi extreme,

Sarea acționează ca la fel ca lămâia, așa că poți pune cartofii sau merele în apă cu sare pentru a nu deveni negre.

Poți folosi o soluție foarte concentrată pentru a îți spăla animalul de companie, ca o soluție anti-purici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI