20 iun. 2024 | 19:40

Cu ce să stropești feliile de pepene roșu pentru un gust răcoritor. Trucul inedit a înnebunit pofticioșii

Sfaturi Culinare
Cu ce să stropești feliile de pepene roșu pentru un gust răcoritor. Trucul inedit a înnebunit pofticioșii
Pepenele roșu este delicios, dar folosind acest truc descoperi noi fațete!

Când afară avem parte de peste 39 de grade, deci caniculă, una din cele mai simple metode de răcorire este pepenele roșu copt și răcoritor. Dar, pentru a-i menține această calitate există un truc simplu care te va ajuta în a avea feliile de pepene roșu cu un gust răcoritor. Așadar, află cu ce să stropești feliile de pepene roșu pentru un gust răcoritor.

Află despre trucul inedit care a înnebunit pofticioșii

În căldura verii, un singur lucru ne poate veni în ajutor, o felie de pepene roșu. Dulce și răcoritor, acest fruct este o adevărată plăcere de care ne bucurăm pe tot parcursul verii.

Feliile de pepene roșu au un gust bun, indiferent cum îl mănânci. Bineînțeles, cel mai simplu mod de a-l savura este sub formă de bucăți sau felii. Dar, de asemenea, puteți deveni mai creativi încorporându-l în supe, salate, cocktailuri și multe altele.

Ați putea încerca chiar și cartofii prăjiți de pepene verde tăiați în formă de crinkle-cut de pe TikTok, virali, optând pentru o garnitură de iaurt de căpșuni făcut în casă în loc de ketchup.

Cu ce să stropești feliile de pepene roșu pentru un gust răcoritor

Pepenele roșu este delicios așa cum este, dar folosind trucul inedit care a înnebunit pofticioșii, vei descoperi că feliile de pepene roșu vor deveni și mai răcoritoare, mai ales acum când canicula ne-a dat, din nou, peste cap.

Cu un strop de lămâie adăugat pe fiecare felie de pepene roșu, va fi ca și cum l-ai gusta pentru prima dată. În unele zone din sudul Italiei, pepenele roșu se servește cu felii de lămâie care se storc direct pe felie sau pe cuburi de fructe.

Ce mai aștepți? Iată câteva motive excelente pentru a încerca această combinație.

1. Îți taie setea pe timp de caniculă

Pepenele roșu, cu cele 92% apă, este unul dintre cele mai răcoritoare fructe care există. Acest lucru, combinat cu proprietățile sale antioxidante și purificatoare, precum și cu sărurile minerale pe care le împarte cu lămâia, ne ajută să combatem căldura verii.

Chiar și mâncând pepene roșu înainte de a merge la culcare ne-ar ajuta să stimulăm serotonina și să ne bucurăm de vise liniștite. Ai grijă însă să nu exagerezi sau riști să te ridici din pat toată noaptea din cauza efectului său puternic diuretic.

Cu ce să stropești feliile de pepene roșu pentru un gust răcoritor. Trucul inedit a înnebunit pofticioșii

2. Bun pentru sănătate

Consumul de pepene roșu cu lămâie crește cu siguranță cantitatea de vitamina C, prezentă în ambele fructe. În plus, o felie de pepene galben de 11 oz conține aproximativ 45 de calorii, în timp ce 4 oz de suc de lămâie conține doar 6 calorii.

Este, așadar, o combinație excelentă pentru dietele de vară, de preferat să fie consumată pe stomacul gol. Cantitatea redusă de zahăr și cantitatea mare de apă conținută de pepenele roșu ajută la atenuarea foamei.

3. Este un afrodisiac natural

Pepenele roșu este identificat și ca fiind o viagra naturală datorită unei substanțe conținute în el, în special în partea albă, aproape de piele. Aceasta este citrulina, un aminoacid care este transformat în corpul nostru în arginină, un alt aminoacid care ajută la îmbunătățirea circulației și vasodilatație.

4. Pepenele roșu cu lămâie este delicios!

Ultimul motiv și cel mai important, pepenele roșu cu lămâie este cu adevărat delicios. Până la urmă, totul ține de gust. Dulceața pepenelui și gustul acrișor al lămâii fac această pereche explozivă.

Sucul de lămâie acționează prin strălucirea aromelor

Sucul de lămâie este un adevărat tur de forță atunci când vine vorba de gătit, în special datorită faptului că este extrem de acid. Compus în principal din acizi citrici și malici, sucul de lămâie poate ajuta la echilibrarea ingredientelor dintr-o mâncare, în special a celor care pot avea un gust insuficient.

În mod similar, poate înviora aromele unui fel de mâncare care și-ar fi putut pierde strălucirea, cum ar fi o tocană care a fiert la foc mic pentru o perioadă lungă de timp.

În acest caz, sucul poate adăuga un plus notabil la aroma generală a tocăniței, care ar fi putut fi diminuată pe măsură ce acizii săi naturali s-au redus în timp ce fierbea.

Pepenele roșu este delicios, dar poate fi, de asemenea, foarte monoton, astfel că puțin suc de lămâie stors peste feliile de pepene roșu ar ptuea schimba cu totul ceea ce știai despre gusturi spectaculoase.

PlaySport
BREAKING NEWS: Decizie fără precedent a lui Marcel Ciolacu! Niciun premier nu a mai făcut asta în istoria României
Stiri din Lume
S-a DEZBRĂCAT în fața tuturor! Iulia Vântur și Salman Khan n-au mai fost VĂZUȚI niciodată AȘA
Stirile PROTV
TAROM și-a anulat brusc aproape toate cursele programate luni, 8 iulie, după ce echipajele s-au declarat „inapte de zbor”
EVZ.ro
Rute alternative pentru Bulgaria, Turcia și Grecia. Ponturi pentru șoferi
Digisport.ro
UEFA a decis rapid! Ce se întâmplă cu arbitrul care i-a făcut pe 350.000 de oameni să ceară rejucarea unui meci de la EURO
PRO TV
“E dezastru, nu ai cum să intri în apă!” Imaginile cu marea plină de alge la Năvodari au stârnit imaginația tik-tokerilor: “Intri om, ieși Shrek!”
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
BZI.ro
CRBL și-a scos iubita tinerică la Neversea! Cum s-a putut comporta artistul
Spynews.ro
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro
Viva.ro
De necrezut! Ce diagnostic crunt a primit Emily Burghelea din partea medicilor, după accidentul din Mauritius. S-a fotografiat rasă în cap, înainte de operație
Impact.ro
Anamaria Prodan, cea mai FIERBINTE apariție a verii. Sânii jucăuși NU au vrut să stea cuminţi deloc
Ego.ro
FOTO HOT! Mădălina Ghenea A ARĂTAT TOT la un eveniment. Uite în ce rochie DECUPATĂ a venit îmbrăcată!
Parteneri
S-au afișat rezultatele la Bacalaureat. Ce note s-au obținut
Redactia.ro
Sabina Poppaea, femeia pentru care împăratul Nero și-a ucis propria mamă. „Înfăţişarea ei arată cuminţenie, dar faptele, dezmăţ”
Click.ro
Gina Pistol, APARIȚIA verii: N-a mai fost VĂZUTĂ niciodată AȘA! Imagini VIRALE pe net
Vocea.biz
Momentul în care un bărbat își dă seama că de 30 de ani locuia lângă un criminal în serie. Poliția încă nu știe exact câte victime are
Digi24
Geanina de la Insula Iubirii, de nerecunoscut! A devenit mamă și e schimbată total! FOTO
Unica.ro
Fără BAC la facultate. Lista universităților
EVZ.ro
Mira și Levi Elekes, vacanță de lux în Santorini! Cum arată locul fabulos în care s-au cazat: ”E ireal de frumos” / VIDEO
Spynews
Se schimbă iar Codul Rutier. Guvernul a dat ordin. Cine rămâne garantat fără permis
Capital.ro
Vin zile cu peste 40 de grade Celsius la umbră, în România. Cum folosim corect aerul condiționat pe caniculă, ca să nu ne îmbolnăvim
Antena 3
El a plecat de acasă și a renunțat la verighetă. Gestul făcut de vedetă e dovada clară că divorțează. Artista suferă cumplit: „Sunt mai slabă ca niciodată”
Avantaje
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Mediaflux
Antonia și Cristian Marinescu de la Mireasa, sezonul 9, au aniversat trei luni de relație. Tânăra, mesaj emoționant pentru iubitul ei din afara competiției / FOTO
Spynews.ro
Testul IQ al zilei. Corectează 2 + 0 = 18, în doar câteva secunde
Realitatea.net
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și cum arată modelul de cerere
Antena 1
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Impact.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!
Shtiu.ro