Despre ce pericol vorbim atunci când ne referim la un simplu suc de lămâie? Cum reacționează organismul atunci când facem exces și la ce trebuie să fim neapărat atenți? Cum ai putea să te folosești de el?
Cu toate că mulți au senzația că un suc simplu nu are cum să facă rău, mai ales că vorbim despre unul de lămâie, nu e așa deloc. Acesta este bogat în vitamina C și te ajută să te vindeci în cazul unei răceli minore sau a unei incomodități, iar în special îți întărește imunitatea.
Cu toate astea, poate avea și reacții adverse dacă este consumat în exces, astfel că trebuie să ai câteva detalii în privire atunci când îl bei. Băutura în cauză poate să erodeze smalțul dentar și te poate deshidrata.
Mai mult decât atât, îți poate declanșa dureri de stomac. Acidul din lămâie dizolvă depunerile de tartru și decolorează dinții pătați, dar asta îți poate subția smalțul dentar și poate apărea un disconfort la anumiți stimuli (cald, rece, dulce, sărat). Poți să eviți asta dacă bei sucul de lămâie dimineața, pe stomacul gol.
„Studiile au demonstrat că una dintre cele mai comune cauze ale migrenelor sau durerilor de cap este consumul exagerat de lămâi. Aceasta conţine cantităţi importante de tiramină, care îmbunătăţeşte brusc fluxul sanguin către creier, lucru ce poate duce la dureri de cap. Adesea, tratamentele de frumuseţe conţin acid citric, pentru că acesta are efect astringent, mai precis închide porii dilataţi ai pielii.
Problema se pune când punctele negre nu sunt îndepărtate, iar sucul de lămâie strânge şi mai mult impurităţile. Evită să foloseşti tratamente şi măşti cu zeamă de lămâie pentru faţă şi corp, mai ales dacă ai tenul uscat„, arată click.ro.
1. Lustruiește vasele și tigăile din metal cu suc de lămâie
2. Scapă de petele de pe suprafețele de marmură cu suc de lămâie
3. Îndepărtează depunerile de calcar de pe aparatele de cafea și ibrice
4. Curăță petele de pe vase și casolete cu suc de lămâie
5. Ucide bacteriile de pe ustensilele din lemn
6. Curăță și elimină mirosurile din cuptoarele cu microunde
7. Odorizează tocătorul de resturi alimentare
8. Scapă de petele galbene de la subraț
9. Curăță petele de rugină sau mucegai
10. Sucul de lămâie ca înălbitor
11. Odorizant natural pentru cameră
12. Înlătură insectele cu suc de lămâie
13. Adaugă strălucire sticlei
14. Scoate petele de pe vasul de wc
15. Fă-ți o soluție de lustruit mobila
16. Salvează pensulele de vopsea întărite