Concluzia lui Gică Hagi după eșecul Farului în fața FCSB: „Trebuia să-i schimb pe toți”

Concluzia lui Gică Hagi după eșecul Farului în fața FCSB: „Trebuia să-i schimb pe toți”
Gică Hagi și echipa sa, Farul Constanța, au un parcurs dezastruos în play-off-ul Ligii 1

Concluzia lui Gică Hagi după eșecul Farului în fața FCSB. Echipa antrenată de „Rege” a fost „desființată”, pe teren propriu, de formația lui Gigi Becali, scor 0-4. Este cel de-al doilea eșec clar înregistrat acasă de gruparea de la malul mării. După încheierea partidei, Gică Hagi a declarat că se simte umilit și și-a criticat absolut toți jucătorii.

Concluzia lui Gică Hagi după eșecul Farului în fața FCSB

Concluzia lui Gică Hagi după eșecul Farului în fața FCSB. „Regele” se declara optimist, acum patru etape, înaintea reluării play-off-ului Ligii 1 după întreruperea cauzată de partidele amicale ale naționalei, cu Grecia și Israel.

„După această pauză competițională încercăm să strângem rândurile. Încercăm să câștigăm meciul din deplasare, la o echipă care a făcut un campionat foarte bun. Cred că cu ei, ultima oară acasă, am jucat foarte bine. Nu la fel de bine am jucat în deplasare, când am luat bătaie.

Este o perioadă în care trebuie să producem rezultate, dacă vrem să ne gândim la o participare în Europa. În cele două deplasări, la Voluntari și Pitești, și acasă cu Craiova. Când zic rezultate bune, zic să câștigăm meciurile pentru a aspira la mai mult. Sper ca și jucătorii să înțeleagă acest lucru și să vobim la finalul celor trei jocuri că am jucat bine și am adus multe puncte”, a declarat Gică Hagi, la conferința de presă premergătoare partidei cu FC Voluntari.

„Trebuia să-i schimb pe toți”

Gică Hagi a avut parte de o mare dezamăgire, însă. În cele patru etape jucate de la declarația de mai sus, echipa sa nu a câștigat decât 3 puncte. Mai mult, ea a încasat 7 goluri în ultimele două partide jucate pe teren propriu, 0-3 cu U. Craiova și 0-4 cu FCSB. Ultima întâlnire s-a disputat luni seară și a fost adjudecată într-o manieră categorică de roș-albaștrii, prin hat-trick-ul lui Florin Tănase și reușita lui Darius Olaru.

La finalul partidei, Gică Hagi a mărturisit că rezultatul reprezintă o umilință pentru toată lumea, inclusiv pentru el.

„Sunt două meciuri acasă care ne-au arătat o realitate pe care trebuie să o vedem. Mai avem mult de muncit pentru a produce rezultate și performanțe. Din păcate, să iei 7 goluri în două meciuri acasă este foarte mult. Rămân cu aceste lucruri, chiar dacă am făcut și partide bune în acest sezon.

Din păcate, dintr-o apărare sigură am arătat slăbiciuni la aceste partide. E clar că trebuie să tăcem din gură și să găsim soluții. E umilitor pentru toți, nu doar pentru mine. Vă duc în vestiar și o să vedeți asta. E o realitate care e și trebuie să o privim ca atare”, a spus „Regele”, conform Playsport.

În următorul meci o va întâlni pe CFR Cluj

Gică Hagi a mai spus că, în mod normal, ar fi trebuit să schimbe tot „11”-le prezent inițial pe teren, dar regulamentul nu-i permite așa ceva. El a mai declarat că echipa sa a arătat, totuși, de-a lungul campionatului, că știe să joace fotba, dar nu și în partida cu FCSB.

„Trebuie să mergem pe drumul nostru, care trebuie să fie altfel, în care facem performanță. Am arătat că știm să facem fotbal și chiar foarte bine, dar asta este acum. Nu vorbesc doar de apărare, ci de echipa întreagă. Trebuia să-i schimb pe toți, dar nu puteam. Pe Dussaut l-am schimbat pentru că nu a evoluat bine, nu pentru că avea galben.

Dar nu doar el a fost slab, toți au jucat prost. Nu poți să te gândești doar la atac, trebuie să te concentrezi altfel”, a mai spus Gică Hagi după meci.

Echipa lui Gică Hagi se află pe locul 5 în play-off-ul Ligii 1, fără nicio șansă reală de a ocupa locul 3, care duce la barajul pentru Conference League. În etapa următoare, Farul poate fi, însă, un „arbitru” important în duelul pentru titlu, CFR Cluj – FCSB. Echipa dobrogeană va întâlni în deplasare echipa din Gruia, duminică, 1 mai, de la ora 21.30.

Foto: Facebook/Farul Constanța