Gigi Becali vrea ca FCSB să joace în Ghencea: „Mă duc la ministru”. Cum poate CSA Steaua să împiedice acest lucru

Gigi Becali vrea ca FCSB să joace în Ghencea: „Mă duc la ministru”. Cum poate CSA Steaua să împiedice acest lucru
Gigi Becali ține morțiș ca echipa sa să poată juca pe stadionul ce aparține celor de la Steaua

Gigi Becali vrea ca FCSB să joace în Ghencea. Patronul roș-albaștrilor e decis „să pună piciorul în prag” în privința posibilității ca echipa sa să dispute posibila „finală” a campionatului, cu CFR Cluj, pe noua arenă Steaua. Până acum, solicitările clubului finanțat de latifundiar au fost respinse, iar ultrașii din Peluza Sud au amenințat cu represalii. Gigi Becali vrea să apeleze la ministrul Apărării, dar și la prim-ministru, însă CSA Steaua are la îndemână o stratagemă pentru a-i încurca planurile.

Gigi Becali vrea ca FCSB să joace în Ghencea

Gigi Becali vrea ca FCSB să joace în Ghencea. Patronul vicecampioanei e decis să-și vadă echipa jucând pe noua arenă Steaua. Mai ales dacă FCSB va disputa „finala campionatului”, în ultima etapă, contra celor de la CFR Cluj. Vor jucătorii, vrea galeria, iar Becali dorește să rezolve problema.

„Să vedem dacă e nevoie să îl jucăm acolo, dacă e decisiv. După meciul cu Craiova, dacă suntem încă în cărți, o să merg personal și la ministrul de armată (n.r. – Vasile Dîncu), pe care l-am cunoscut la nunta Corinei Crețu și mi s-a părut un om înțelept, am văzut că are înțelepciune, nu a fost traseist politic, mi se pare un om intelectual.

Nu știu acum cât de mare bărbăție are. E apropiat de CFR, dar ce importanță are? Credeți că are importanță unde se joacă în ceea ce privește rezultatul?

A cerut galeria, de aceea mă duc la ministru. Suporterii au cerut și eu măcar atâta lucru să fac. Mai mult pentru suporteri fac și pentru toată țara românească, care e stelistă”, a spus Gigi Becali la Digi Sport Special.

„Mă duc la ministru”

Gigi Becali e pornit să apeleze chiar și la prim-ministrul Nicolae Ciucă, mai ales că stadionul a fost făcut din bani publici, în timp ce Becali spune că a plătit 40-50 de milioane de euro ca taxe și impozite de când a preluat echipa.

„Eu o să merg în asistență și la prim-ministru și am să spun așa: vreau să vă întreb un lucru. Vrem să fim normali? Dacă vrem să mergem la balamuc, mergem!

Domnule, eu am adus în România, din calificări și vânzări de jucători, aproximativ 100 de milioane și i-am băgat în circuitul economic al României. Am plătit taxe și impozite de 40-50 de milioane de când am preluat echipa.

CSA nu e Steaua, o sa vedeți că în 4-5 ani se termină procesele și o să vedeți. Bine, eu sunt Steaua. Bine, sunt FCSB, cum vreți voi. Dar eu sunt societate românească în România și ei consumă de la statul român cam 2-3 milioane din banii publici ai armatei. Păi suntem nebuni cu toții?

Adică noi nu avem voie, care aducem atâția bani în România? Și ei, care consumă atâția bani, au voie? Și ei, care au stadion de 100 de milioane și atât de mare, joacă cu 2,000 de fani in tribune”, a explicat Becali, conform sursei citate.

Cum poate CSA Steaua să împiedice acest lucru

Gigi Becali se poate lovi de strategia CSA Steaua pentru împiedicarea FCSB-ului să joace pe stadionul cu 31.000 de locuri și care a costat 95 de milioane de euro. Liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, susținătoarea formației latifundiarului, și-a exprimat temerea în privința „scenariului” pus la cale de clubul militar.

„Nu ştiu dacă vor tergiversa sau vor găsi în ziua meciului un meci de rugby sau vreun spectacol”, a răbufnit Gheorghe Mustaţă, liderul suporterilor celor de la FCSB, pentru as.ro.

Conform as.ro, echipa de rugby CSA Steaua are meci cu CSM Galaţi pe 21 mai, ziua în care ar trebui să se dispute FCSB – CFR Cluj. Confruntarea e programată să aibă loc pe Municipalul din Galaţi, dar s-ar putea muta în Ghencea. Ar fi o soluţie la care clubul militar a mai apelat şi în trecut.

În septembrie 2021, FCSB şi-a dorit să joace partida cu Academica Clinceni pe stadionul Steaua, dar a fost refuzată. Chiar dacă echipa de rugby a „militarilor” avea deplasare cu Universitatea Craiova, CSA le-a propus oltenilor să mute meciul la Bucureşti. Aceştia şi-au dat acceptul, la fel şi federaţia. A fost „manevra” prin care echipa lui Gigi Becali a fost refuzată, data din calendar nemaifiind disponibilă.