Clipe grele pentru Ianis Hagi în Scoția. Gică Hagi a mărturisit prin ce trece fiul lui

Clipe grele pentru Ianis Hagi în Scoția. Gică Hagi a mărturisit prin ce trece fiul lui
Gică Hagi a dat primele detalii despre accidentarea suferită de fiul său, Ianis Hagi, în partida de Cupă susținută de Rangers

Clipe grele pentru Ianis Hagi în Scoția. Internaționalul român de la Rangers a început ca titular partida din Cupa Scoției contra modestei Stirling Albion, din liga a 3-a scoțiană. Echipa lui Giovanni van Bronckhorst s-a impus cu 4-0, fiind calificată în optimile competiției pe care nu a mai câștigat-o din 2009. Dar pentru Ianis Hagi, meciul s-a dovedit a fi un coșmar, lucru confirmat și de Gică Hagi, tatăl mijlocașului de 23 de ani.

Clipe grele pentru Ianis Hagi în Scoția

Clipe grele pentru Ianis Hagi în Scoția. Internaționalul român a început ca titular partida din 16-imile Cupei Scoției, contra celor de la Stirling. De altfel, mijlocașul de 23 de ani se bucură de încrederea antrenorului Giovanni van Bronckhorst care l-a introdus în primul „11” în majoritatea partidelor.

Ianis Hagi va rămâne, cel mai probabil, la campioana Scoției cel puțin până la finalul acestui sezon. Deși numele său a fost vehiculat în legătură cu mai multe posibile transferuri, zvonurile au fost infirmate chiar de Gică Hagi, tatăl fotbalistului. „Regele” a dat ca sigură rămânerea fiului său pe Ibrox Park, mai ales după ce și-a petrecut Sărbătorile de iarnă în Scoția, alături de Ianis Hagi.

„Am fost bine, ne-am simţit bine împreună, am vorbit, avea nevoie să stăm împreună familia. Am stat puţin, foarte puţin chiar, o săptămână. Arată bine, e motivat. Apropo, aşa am auzit şi cred că e din sursă sigură, că doresc să renoveze contractul. Nu aşa cum se scrie prin presă pe la noi. A jucat foarte bine, a avut un an extraordinar, foarte bun, e apreciat acolo şi din surse bune cred că vor să renoveze contractul”, a afirmat Gică Hagi, într-o conferință de presă.

Gică Hagi a mărturisit prin ce trece fiul lui

Ianis Hagi a fost nevoit să iasă de pe teren, în partida cu Stirling, după doar 13 minute de joc. Ianis s-a lovit la genunchi după un contaact cu un adversar și a acuzat dureri puternice, motiv pentru care s-a întins pe gazon. El a primit îngrijiri din partea echipei medicale, dar nu a putut continua partida și a fost înlocuit, potrivit Football Scotland.

Situația a fost comentată de Gică Hagi, care a oferit primele declarații despre starea de sănătate a fiului său.

„Da, are o lovitură importantă. Încă nu s-au decis, se așteaptă să facă un RMN. Sperăm să nu fie… să fie bine. Să fie doar o contuzie puternică. A fost o lovitură puternică, cu fundașul. Se așteaptă decizia medicală, și el așteaptă”, a spus Gică Hagi, în cadrul unei conferințe de presă.

Ianis Hagi a mai suferit o accidentare serioasă chiar la începutul sezonului. După ce a marcat în primele minute ale primei partide din actuala ediție de campionat, contra celor de la Livingston, românul a fost contrat puternic de un adversar și silit să părăsească terenul. Ianis Hagi a pierdut câteva partide, dar a revenit relativ repede în lotul echipei.

În urma accidentării suferite în fața echipei din liga a 3-a, Ianis Hagi ar putea să fie indisponibil la derby-ul „Old Firm” pe care formația sa îl va juca în compania celor de la Celtic, pe 2 februarie. În clasamentul din Scoția, Rangers este pe prima poziție, cu 52 de puncte, cu 4 mai mult față de rivala, Celtic.