Ianis Hagi și-a făcut bilanțul pe 2021. Ce a postat jucătorul lui Rangers VIDEO

Ianis Hagi și-a făcut bilanțul pe 2021. Ce a postat jucătorul lui Rangers VIDEO
Ianis Hagi a avut un 2021 cu suișuri și coborâșuri, dar a rămas om de bază la Rangers și la națională

Ianis Hagi și-a făcut bilanțul pe 2021. Internaționalul român de la Rangers a avut un an cu bune și cu mai puțin bune. A câștigat campionatul cu echipa de pe Ibrox Park și a fost desemnat „cel mai bun tânăr jucător” al campioanei. Noua ediție din Premiership a venit cu prestații mai puțin convingătoare, dar Ianis Hagi rămâne un om de bază al grupării antrenată acum de Giovanni Bronkhorst. În plus, el a avut și câteva reușite la națională, chiar dacă tricolorii nu s-au calificat în barajul pentru Cupa Mondială 2022.

Ianis Hagi și-a făcut bilanțul pe 2021

Ianis Hagi și-a făcut bilanțul pe 2021. Internaționalul român a continuat să fie un jucător special pentru Rangers. În același timp, însă, numele lui este vehiculat mai mereu în legătură cu posibile transferuri la alte grupări din Europa.

Ianis Hagi a fost sfătuit de președintele de la Farul, Gică Popescu, să mai rămână la clubul din Ibrox Park. Rămâne de văzut ce va aduce perioada de mercato din această lună, în contextul interesului manifestat de cluburi ca Roma, Lyon, Aston Villa sau Galatasaray.

„Aş zice să rămână doi-trei ani acolo şi să devină un jucător super important pentru Rangers. Eu am stat la Eindhoven patru ani de zile, am plecat un an la Tottenham şi la 27 de ani la Barcelona.

De ce trebuie să te grăbeşti? Trebuie să te duci copt, că ăia nu te aşteaptă. La ăia mari te duci copt sau te duci acasă. Să rămână acolo, joacă, e iubit, e apreciat şi atunci când a ajuns la un nivel, să se ducă la top.

Dar eu aş mai sta în locul lui. Ianis are o clauză, nu ştiu dacă e de 17, 20, 15 (n.r. – milioane de euro), dar are o clauză, clauză care oricând orice club poate să o plătească”, a declarat Gică Popescu pentru Telekom Sport.

Ce a postat jucătorul lui Rangers

Ianis Hagi a adunat într-un clip momentele importante din jocurile sale în 2021. Mijlocașul de 23 de ani a postat pe rețelele sociale un „remember” al reușitelor sale din anul ce tocmai s-a încheiat. Nu a lăsat deoparte nici golul superb înscris pentru națională contra Germaniei, în octombrie.

Ianis Hagi a fost recompensat de ancheta FRF făcută în rândul fanilor cu premiul de „Golul anului 2021” înscris la naționalele României, la toate categoriile de vârstă. Internaționalul român a deschis scorul în minutul 9, după o fază ce a făcut șah-mat defensiva Mannschafft-ului. Până la urmă, nemții au câștigat cu 2-1 meciul ce conta pentru preliminariile Cupei Mondiale 2022, prin golurile lui Serge Gnabry, minutul 52 și Thomas Muller, minutul 71.

Ianis Hagi a obținut 62% din voturi în „finala” competiției pentru cel mai frumos gol înscris la naționalele țării noastre, indiferent de vârstă, scrie frf.ro. Competiţia a adunat la start 16 goluri şi s-a desfăşurat în sistem eliminatoriu, optimi-sferturi-semifinale-finală.

De altfel, în marea finală au concurat golul lui Ianis Hagi înscris în partida cu Germania, de la Hamburg, şi „foarfeca” tricolorului U19, Albert Hofman, într-o partidă de calificare cu San Marino. Ianis Hagi va primi astfel trofeul care a mai fost câştigat de Nicolae Stanciu (2016, 2017), de Isabelle Mihail (2018), de Florinel Coman (2019) și de Alexandru Maxim (2020).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ianis Hagi (@ianishagi)