Cine ar putea să îi ia locul lui Mirel Rădoi la națională. Ce nume greu a fost propus: ”E mult mai bun”

Cine ar putea să îi ia locul lui Mirel Rădoi la națională. Ce nume greu a fost propus: ”E mult mai bun”
Cine ar putea să îi ia locul lui Mirel Rădoi la națională. Ce nume greu a fost propus: ”E mult mai bun”

Cine ar putea să îi ia locul lui Mirel Rădoi la națională. Rezultatele neconcludente ale tricolorilor din toate competițiile în care au fost angrenați au adus critici majore actualului selecționer. Un mare nume al fotbalului românesc, el însuși fost antrenor al reprezentativei României, a avansat un nume surpriză pentru înlocuirea lui Rădoi la cârma naționalei.

Cine ar putea să îi ia locul lui Mirel Rădoi la națională

Mirel Rădoi e tot mai contestat la națională. În mandatul său, tricolorii n-au reușit să treacă de grupele turneului olimpic de fotbal, nu s-au calificat la Euro 2020 și au început „cu stângul” preliminariile Cupei Mondiale 2024. Deși a încercat să imprime un stil mai ofensiv echipei, Rădoi a fost „trădat” până acum de lipsa rezultatelor. Este și motivul pentru care tot mai multe voci cer înlocuirea acestuia. Cea mai surprinzătoare propunere a venit din partea fostului mare internațional, Cornel Dinu.

El însuși antrenor al naționalei în perioada 1992-1993, Dinu știe cine ar trebui să îi ia locul lui Mirel Rădoi. Nimeni altul decât Adrian Mutu, fostul selecționer al naționalei U21 și actualul tehnician de la FCU Craiova.

Adrian Mutu este mult mai bun ca selectioner decât ce avem în momentul de față la echipa națională și față de ce am avut în ultimii ani. Mutu are o clasă peste. E inteligent, nu întâmplător a jucat pe unde a jucat. A avut o relație specială cu niște antrenori deosebiți. Are capacitatea de a asimila și înțelege jocul. Dar și el, oricât de bun antrenor ar fi, e dependent de calitatea jucătorilor, a declarat Cornel Dinu, în exclusivitate, la Playmaker.

Ce nume greu a fost propus: ”E mult mai bun”

Mirel Rădoi a fost, el însuși, antrenorul naționalei U21 cu care a obținut, de altfel, calificarea la JO 2020. Urmașul său pe banca „tineretului” a fost chiar Adrian Mutu. Cornel Dinu este convins că „Briliantul” va fi un mare antrenor.

A fost un mare jucător și sunt convins că, dacă are puțină șansă, va fi și un mare antrenor. Înțelege foarte bine jocul și poate crea o echipă interpretând și creând antrenamentul pe care apoi să îl transpună în joc, iar jocul să îl reașeze prin ceea ce înseamnă perfecționarea antrenamentului, a concluzionat Cornel Dinu, pentru Playsport.

De altfel, Cornel Dinu este unul dintre mentorii lui Adrian Mutu, alături de antrenorul italian Cesare Prandelli. „Procurorul” l-a pregătit în perioada în care Adi Mutu a evoluat pentru Dinamo, înainte de transferul la Inter Milano. La ora actuală, Mutu îi solicită periodic sfaturi tehnicianului care tocmai a împlinit 73 de ani.

Este adevărat (n.r. – că Adrian Mutu îi mai cere sfaturi). Eu vorbesc de mult timp cu Adi Mutu. Eu vorbeam cu el și când era în Italia. De Mutu mă leagă o afinitate, e un tip inteligent, a explicat fostul mare jucător al „câinilor”, conform aceleiași surse.

Urmăriți Playtech.ro și pe