Atunci când vine vorba de marile secrete ale bucătăriei, cu greu bucătarii se despart de ele. Dar, din când în când, mai divulgă câteva. Printre acestea se numără și cele trei reguli de aur pe care le respectă bucătarii de top pentru a găti un orez perfect.
Ca orice alt domeniu de activitate, ceea ce se întâmplă într-o bucătărie profesionistă rămâne, de obicei, în interiorul bucătăriei.
Dar, așa cum spuneam, uneori mai apar câteva din aceste secrete. Astfel că astăzi vorbim despre marile secrete ale bucătăriei, când vine vorba de gătitul unui orez perfect.
Nu îți va lua mult să-l prepari, dar va trebui să ții cont de recomandările bucătarilor pricepuți.
Gătitul orezului poate fi o adevărată artă care necesită pași de bază și specifici pentru a obține consistența perfectă, precum și o aromă delicioasă de împărtășit cu oaspeții speciali de acasă.
Dar nimic din ceea ce nu poate fi realizat cu câteva recomandări care fac procesul mai ușor. Cu această ocazie, vei putea descoperi secretul bucătarilor sintetizat în doar trei pași de bază.
Așadar, trebuie să îi urmezi pentru a învăța cum să gătești orezul o dată pentru totdeauna și să îl ai gătit perfect, chiar dacă este prima dată când îl prepari.
Pasul unu este spălarea orezului
Această cereală trebuie întotdeauna clătită bine sub jet de apă rece pentru a elimina amidonul pe care îl conține.
Pur și simplu clătiți până când apa curge limpede și apoi scurgeți bine pentru a elimina excesul de lichid și a preveni ca acesta să afecteze procesul de gătire.
Pasul doi este sotarea orezului
Pentru a avea cel mai bun orez, va trebui să ții cont de acest pas. Astfel că, spun bucătarii, într-o cratiță sau o oală de gătit, adăugați puțin ulei vegetal și, odată ce este fierbinte, adăugați orezul spălat în prealabil și gătit timp de câteva minute, amestecând constant, până când capătă o culoare ușor aurie.
Când se întâmplă acest lucru, adaugă apă în proporția potrivită, care este de obicei de 2 părți de apă la 1 parte de orez pentru orezul alb. Pentru orezul brun, este de 2,5 părți apă la 1 parte orez brun.
Poți adăuga un vârf de cuțit de sare pentru condimentare, dacă dorești. Dacă îl prepari cu roșii, pur și simplu înlocuiește o cană de apă cu o cană de sos sau piure.
Pasul trei, modul de gătire
Este momentul cel mai important pentru a avea un orez perfect. Așa că, acoperă cratița de preferință cu un capac de sticlă sau transparent, unde poți verifica gătitul fără a-l deschide și reduc flacăra pe măsură ce apa se consumă. Scopul este ca lichidul să fie complet absorbit fără ca orezul să se ardă.
Odată ce apa a fost absorbită și orezul este fraged, îndepărtează cratița de pe foc, las-o să stea nedeschisă timp de aproximativ 5-10 minute, deoarece acest lucru permite aburului să termine de gătit orezul și să se așeze.
Acest orez este gata pentru a fi savurat și cu acești pași, rezultatul va fi cu siguranță grozav, deoarece fiecare bob va fi gătit perfect pentru a fi servit ca o garnitură sau savurat imediat. Poftă bună!