Vrei și tu să afli cum să gătești orezul ca un bucătar profesionist? Ei bine, tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii pe care îi vei găsi mai jos și orezul tău nu se va mai lipi și nu se va mai arde niciodată.
Orezul este un aliment de bază și nu degeaba. Reprezintă o sursa de carbohidrați complecși, este bogat în fibre, ideal pentru diete și pentru sportivi, favorizând accelerarea metabolismului. Este o sursă de, fier, zinc, acid , fosfor, potasiu și magneziu. Pe lângă faptul că este bogat și în alte vitamine și nutrienți, este și foarte bun la gust.
Cu toate acestea, când vine vorba de gătit orez, mute gospodine aflate la început de…carieră au o tragere de inimă, mai ales că nu multe persoane știu exact cantitatea de apă care trebuie pusă peste o anumită cantitate de orez. În plus, orezul se mai lipește câteodată sau chiar se arde, dacă nu suntem atenți. Citește și Cât orez se pune la ciorba de perișoare. Pontul bucătăreselor pricepute pentru un gust ca la mama acasă
Ei bine, noi vă explicăm pas cu pas ce trebuie să faceți pentru a găti orezul exact ca un adevărat profesionist. Puneți bine rețeta, deoarece o veți folosi de foarte multe ori, cu siguranță. Iată ce trebuie să faceți?
Mulți bucătari profesioniști înmoaie orezul în apă, înainte de a-l găti. Se lasă orezul la înmuiat aproximativ o oră. Acest pas ajută la îndepărtarea impurităților și a excesului de amidon, reducând riscul de inflamații în organism. Pe măsură ce orezul se înmoaie veți observa că apa va deveni tulbure. Nu vă panicați, deoarece este ceva normal. Clătiți boabele de orez până când apa devine clară și boabele capătă un aspect alb imaculat.
Un alt sfat important este să nu fierbeți orezul într-o cantitate mare de apă, deoarece acest lucru poate contribui la lipirea boabelor. De obicei, se folosesc două părți de apă pentru fiecare parte de orez. Această proporție ajută la menținerea boabelor separate și previne lipirea acestora între ele.
Ce mai puteți face pentru a vă asigura că orezul nu va fi lipicios? Ei bine, un truc eficient pentru a preveni lipirea orezului de fundul vasului este adăugarea a două linguri de ulei de măsline în apa în care fierbeți orezul. Acest lucru nu doar că va împiedica lipirea, dar va adăuga și o aromă subtilă și plăcută preparatului. Citește și Salată de fasole verde cu usturoi și semințe de pin. Rețeta delicioasă de post
Când apa începe să fiarbă, adăugați cantitatea dorită de orez și monitorizați timpul de fierbere. Este recomandat să nu lăsați orezul să fiarbă mai mult de 20-25 de minute, asigurându-vă că amestecați în mod regulat pentru a preveni lipirea boabelor de fundul oalei. Pentru orezul brun, va trebui să-l fierbeți de două ori mai mult decât orezul alb, datorită texturii sale mai dense.