17 ian. 2021 | 19:50

Cele mai periculoase tipuri de țigări – ce au aflat experții în sănătate

Sănătate
Cele mai periculoase tipuri de țigări - ce au aflat experții în sănătate
Cele mai periculoase tipuri de țigări

Din păcate, o mare parte a populației se confruntă cu vicii. Țigările sunt cele mai cunoscute atunci când aducem în discuție acest subiect, împreună cu alcoolul. Desigur, suntem conștienți cât de dăunător poate fi tutunul, dar cu toate acestea, încă îl consumăm. Dar știi ce se află în țigări cu adevărat și care sunt cele mai periculoase pentru sănătatea ta?

Cât de periculos este fumul de țigară

Fumul de țigară este dăunător atât pentru cel ce îl inhalează, cât și pentru persoanele din jurul lor. Chiar dacă respiri o cantitate mică de fum, tot poate fi periculos. În special dacă ai astm sau alte boli respiratorii. Fumul de țigară conține 7000 de substanțe chimice, 250 sunt periculoase și 69 cancerigene. Printre ele se regăsesc:

  • Benzen
  • Arsenic
  • Beriliu, un metal toxic
  • Cadmiu, tot un metal toxic
  • Nichel
  • Butadiena, un gaz periculos
  • Crom
  • Etilen Oxid
  • Clorură de vinil
  • Plumb
  • Poloniu și plutoniu. Ambele sunt elemente chimice radioactive

Alte substanțe ce sunt considerate cancerigene:

  • Benzopiren
  • Formaldehida
  • Toluen

Cele mai periculoase țigări

Autoritățile americane au făcut un studiu din care reiese faptul că țigările mentolate ar fi cele mai periculoase pentru sănătatea noastră. Cercetarea efectuată de către americani arată că renunțarea la țigările mentolate este mai dificilă în comparație cu alte tipuri de țigări.

Au observat că fumătorii ce consumă țigări cu menthol sunt mai dependenți de nicotină decât fumătorii de țigări obișnuite. Acest lucru îi face să renunțe mai greu.

Datorită mentolului și al proprietății răcoritoare al acestuia, efectul iritativ al țigărilor asupra aparatului respirator este atenuat. Datorită acestui lucru, ele sunt promovate ca variante mai ușoare ale țigărilor obișnuite. Dar, din păcate, efectul răcoritor nu face decât să ascundă sau să mascheze impactul nociv al acestor țigări mentolate.

Țigările subțiri au apărut pe piață acum aproximativ 30 de ani. Ele erau promovate ca fiind mai puțin nocive. Erau preferate de către tineri, femei și fumătorii ocazionali. În momentul de față, există o gamă variată de țigări cu arome. Acestea au rolul de a masca mirosul ce este impregnat în piele și în haine, dar și de a masca gustul primelor fumuri.

Cele mai periculoase țigări și riscurile lor

  • Țigările cu arome

Femeile ce fumează țigări aromate au un risc de accident vascular mai mărit față de cele care aleg țigările normale, de trei ori mai mare. De asemenea, țigările cu aromă cresc pulsul cu 48% mai mult, față de cele normale, cu 18%.

  • Țigările slim

O mare parte din tineri cred că dacă țigările sunt mai subțiri, sunt automat și mai puțin nocive. De asemenea, 10% cred că riscul este minim atât timp cât fumează țigări cu aromă.

„Acest tip de fumător se amăgește că face ceva pentru sănătate, că nu e chiar atât de inconștient. Și astfel își scade șansele de a redeveni nefumător, singura cale de a diminua impactul pe care fumatul l-a avut asupra sănătății lui”, spune medicul pneumolog Magda Ciobanu, coordonatoarea Programului „Stop fumat”.

Acest lucru se poate observa în numărul de cazuri de cancer crescut la femei, ele sunt principalele consumatoare de țigări slim. De asemenea, și la capitolul mortalitate din cauza cancerului pulmonar, cazurile cresc. De la o rată de 6,5 la 100.000 de locuitori, s-a ajuns la peste 15 cazuri.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro