Se spune că în noaptea dintre ani trebuie să consumi anumite alimente pentru a avea noroc în următoarea perioadă. Printre acestea se numără şi peştele. Iată care sunt cele mai bune 3 reţete pentru Revelion!
Masa festivă dintre ani este una plină de tradiţii şi obiceiuri pentru români. Ca să aibă noroc tot anul care vine, aceştia pun pe masă tot felul de alimente: de la struguri, peste, carne de curcan, până la sărmăluţe şi piftie. Dacă vrei să fii sprinten tot 2021, să rezolvi problemele uşor (precum se mişcă peştele în apă), atunci trebuie să afli care sunt cele mai bune 3 reţete de peşte pentru Revelion.
Să mai spunem că este şi o variantă uşoară şi sănătoasă pentru cea mai importantă noapte din an?!
Somon cu lămâie şi măsline
Un mod extraordinar şi sofisticat de a găti somonul este reţeta de mai jos. În plus, paşii de urmat sunt foarte simpli. Ai nevoie de:
“Este o reţetă simplă pe care oricine o poate face. Cumpăraţi medalion sau file de somon, spălaţi-l bine cu apă şi aşezaţi-l în tavă. Puneţi sare, piper şi puţin ulei de măsline. Pentru că somonul este un peşte mai gras, stoarceţi peste el puţină zeamă de lămânie şi portocale, apoi aşezaţi şi în tavă felii de lămâie şi portocale şi măsline verzi. Lăsaţi apoi totul la cuptor 30 de minute.
Pentru cei care vor ceva şi mai rafinat pot stropi peştele cu puţină şampanie. Se serveşte cu garnitură de carfofi natur sau legume“, spune bucătarul Marian Nicoară.
O altă reţetă de încercat în seara de Anul Nou este Dorada umplută cu portocale. Cu acest preparat, ai toate şansele să îi impresionezi pe toţi cei dragi. Pe lângă faptul că este un peşte foarte gustos, Dorada are şi foarte puţine oase.
Ingrediente necesare:
Peştele se aşază în tavă, se stropeşte cu puţin ulei de măsline, apoi se umple cu felii de portocale şi cu câte un căţel de usturoi tocat mărunt. Se condimentează bine cu sare şi piper, se presară deasupra busuiocul, apoi se dă la cuptor.
Se ţine la 190 de grade Celsius aproximativ 30 de minute. Pentru o savoare specială, la final stropeşte cu zeamă de portocală. Simplu şi de efect, nu-i aşa?!
Şi dacă până acum am prezentat doua reţete mai sofisticate, iată şi una specială pentru cei mai tradiţionalişti. Ingrediente necesare pentru Plachia de peşte:
“Pentru plachie puteţi alege file sau peşte întreg. Poate fi crap, ştiucă, macrou sau chiar şi păstrăv. Peşte se taie bucăţi şi se aşează într-o tavă mai înaltă unsă cu unt. Separat într-o tigaie să căleşte ceapă şi ardei, iar peste ele se toarnă apoi roşii pasate, roşii bucăţi sau suc de roşii după gust. Se adaugă sare, piper şi foi de dafin.
După ce sosul fierbe cam 10 minute se toarnă peste peşte, se stropeşte cu puţin vin şi se dă totul ca cuptor o jumătate de oră“, a mai explicat bucătarul, conform celor de la Adevărul.ro.