Bogdan Cozma, un bucătar din România aplică un concept mai puțin întâlnit în țara noastră, și anume, Private Chef. Astfel, se adaptează și la criza HoReCa, creată de închiderea restaurantelor de către autorități pentru limitarea pandemiei de coronavirus.
Bogdan Cozma, în vârstă de 31 de ani, a fost head chef la un restaurant de la Bran, iar de vreo trei luni aplică acest concept, mergând în bucătăriile clienților, gătindu-le preparate ca în restaurantele de lux.
Astfel, Bogdan și echipa sa cumpără ingredientele, pregătesc mâncarea, servesc și fac și curățenia de după. De asemenea, tot ei aduc și ustensilele. Ei au nevoie de la clienți doar de un frigider, o plită și un cuptor.
De asemenea, Bogdan Cozma mai susține că se poate alcătui ”un meniu decent”, cu un buget de 100-150 de lei per persoană. Bogdan este bucătar de 7 ani și menționează că de mult s-a gândit la conceptul Private Chef, dar acum a avut nevoie ca să-l aplice, dată fiind situația.
„Când am fost în Anglia, am gătit inclusiv carne de cangur și struț, iar în Grecia o doradă uriașă, de peste 3 kilograme, de captură, pe care am cumpărat-o direct de la pescari. Pentru că ador să lucrez cu ingrediente naturale și sunt obișnuit să-mi fac cumpărăturile, pe cât posibil, de la producătorii locali. Deja îi cunosc pe toți din zona Râșnov-Bran”, mai spune Bogdan.
„Da, știu, sunt nebun – dar toată lumea știe asta :)))) Să-mi deschid restaurant în plină pandemie, când toate sunt închise. Dar pe lângă nebun, eu mai sunt și un visător și un optimist din naștere, așa că sunt convins că o să fie totul bine”, a mai spus tânărul care, la numai 31 de ani, își propune să dea o cu totul altă față bucătăriei trasilvănene. Despre ce este vorba mai exact nu a vrut să menșioneze acum, însă promite că va reveni cu detalii în curând.
Amintim cu această ocazie că restaurantele și barurile sunt în continuare închise de către autorități cu partea de servire în incintă. Servirea la terase se face cu anumite măsuri de precauție, pentru a limita extinderea epidemiei, dar cu pierderi mari pentru afacerile HoReCa. În plus, restaurantele se mai bazează și pe livăririle la domiciliu, prin intermediul unor aplicații specializate.