Cel mai tânăr om de afaceri din România are doar 22 de ani. Ce idee a avut

Cel mai tânăr om de afaceri din România are doar 22 de ani. Ce idee a avut
Edi Burghelia este cel mai tânăr antreprenor din România. Foto: riuf.ro

Eduard Burghelia este cel mai tânăr antreprenor din România. Tânărul din Constanța, în vârstă de 22 de ani, este fondatorul unei platforme de analiză financiară a companiilor. Dar până să ajungă aici, Edi a fost nevoit să treacă prin mult mai multe încercări pentru a-și face intrarea în ecosistemul antreprenorial.

De la puștiul de 16 ani…

Totul a început cu…o bicicletă. Pe vremea când avea 16 ani, Edi Burghelia a participat la conferința „Vreau să fiu antreprenor”, în urma căruia fost atât de impresionat încât a decis să își facă intrarea în sfera antreprenorială. Evenimentul a fost o reală deschidere de drumuri pentru tânăr. Și pentru că avea la îndemână doar o bicicletă, Edi și-a înființat propria firmă de curierat pe bicicletă, la care a renunțat ulterior pentru că și-a dat seama că lucrurile sunt mai complicate în practică.

…la antreprenorul de 22

Dar se pare că primul său start-up a reprezentat o punte ideală pentru Edi, care a decis, după ce a venit la facultate în București. Abia atunci a pus bazele confidas.ro, platformă care ajută companiile în procesele de plată, mai precis în gestionarea facturilor neplătite. Confidas.ro permite și verificarea oricărei companii din România pentru a putea vedea care sunt riscurile comerciale la care este supus un business atunci când începe o colaborare cu un nou client.

Edi Burghelia a pornit în afaceri pe bicicletă, dar a ajuns ulterior să aibă propriul fintech. Foto: geyc.ro
Edi Burghelia a pornit în afaceri pe bicicletă, dar a ajuns ulterior să aibă propriul fintech. Foto: geyc.ro

„În primul an de facultate, la 19 ani, m-am apucat de crearea confidas.ro, dar la 21 de ani am lansat platforma, deşi iniţial am crezut că o voi termina în trei luni. În decembrie 2018 am lansat versiunea beta, iar de atunci şi până acum am furnizat informaţii pentru jumătate de milion de oameni gratuit, iar 5.000-7.000 şi-au făcut cont pe platformă“, spune Eduard Burghelia, a declarat Eduard Burghelia pentru zf.ro.

Prima rundă de investiții atrasă de Edi Burghelia a fost de 80.000 de euro de la trei investitori: V7 Capital, prin Iulian Cârciumaru şi Andrei Creţu, Paul Murariu şi Ioana Marcu. Între timp, platforma constănțeanului a mai primit bani de încă un fond mare de investiții, Gapminder. Suma totală pe care a primit-o antreprenorul a ajuns la 130.000 de euro.

Anul acesta, Edi Burghelia a primit premiul „Tânărul Antreprenor al Anului” din partea Romanian Business Leaders (RBL), una din cele mai mari comunități de business de la nivel local.

De menționat faptul că Eduard Burghelia este cel mai tânăr antreprenor român care și locuiește pe teritoriul românesc. Teoretic, cel mai tânăr antreprenor cu origini românești este Sebastian Dobrincu care a ajuns să fie și cel mai tânăr milionar din Silcon Valley, în urma pasiunii sale pentru programare și pentru software.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI