12 dec. 2023 | 14:56

Ce temperatură trebuie să ai în bucătărie sau dormitor. Sunt diferite față de sufragerie

Diverse
Ce temperatură trebuie să ai în bucătărie sau dormitor. Sunt diferite față de sufragerie
Gradele din fiecare cameră diferă

Unii oameni preferă ca locuințele lor să fie foarte călduroase sau foarte răcoroase, în timp ce alții își doresc ca temperatura să fie undeva la mijloc. Indiferent de preferința ta, este important să înțelegi că există de fapt o temperatură ideală. Care sunt temperaturile recomandate pentru camerele din casa ta și ce se poate întâmpla dacă este prea rece sau prea cald?

Cere este temperatura ideală în dormitor, bucătărie sau sufragerie?

Temperatura ideală a unei case este între 18 și 20 de grade. Totuși, este important să observi că diferitele camere din casa ta vor avea temperaturi ideale diferite.

Vezi și: Ce temperatură trebuie să ții în casă ziua și noaptea, pentru a plăti mai puțin la factură. Nu îți va fi frig

Temperatura optimă pentru o cameră anume depinde în mod obișnuit de scopul ei.

De exemplu, temperatura ideală pentru o sufragerie ar trebui să fie în jur de 20 până la 22 de grade. Aceasta este o cameră pentru relaxare și în care stai perioade îndelungate, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie mai călduroasă. 

Între timp, cea mai bună temperatură pentru o baie sau camera unui copil ar trebui să fie și ea mai caldă, între 22 și 24 de grade. Temperatura ideală a unei bucătării este între 18 și 20 de grade datorită fluctuației de căldură și umiditate, și aceasta este și temperatura optimă pentru dormitor, dacă vrei un somn de calitate.

Holurileși camerele de depozitare pot avea o temperatură puțin mai scăzută, între 15 și 18 grade.

Iată un tabel care te va ajuta: 

  • Sufragerie – 20 până la 22 de grade
  • Camera bebelușului – 18 până la 22 de grade
  • Bucătărie – 18 până la 20 de grade
  • Dormitor – 16 până la 20 de grade
  • Baie – 22 până la 24 de grade
  • Holuri – 15-18 grade
  • Cameră de depozitare – 15 până la 18 grade

Citește și: Temperatura ideală pe care trebuie să o ai iarna în casa ta. Ce spun ultimele recomandări

Ce temperatură ideală ar trebui să aibă camera pentru persoanele în vârstă?

Este deosebit de important ca persoanele în vârstă să se mențină călduroase, în special în lunile mai reci. Locuința trebuie să aibă o temperatură de cel puțin 18 grade dacă ai 65 de ani sau mai mult sau dacă ai o afecțiune de sănătate preexistentă. Ar trebui să ai grijă suplimentară pentru a te asigura că dormitorul are temperatura potrivită pentru a te simți confortabil în timpul nopții.

Vezi și:  Cum scapi de facturile la utilități la iarnă: Încălzire cu 2 lei pe cameră, trucul pe care trebuie să-l știe românii – VIDEO

Pentru a evita curentul de aer, poți închide draperiile când începe să se întunece și să ții ușile interioare închise pentru a păstra căldura.

Dacă ai un bebeluș, este important să te asiguri că acesta are o temperatură confortabilă în orice moment. Un bebeluș ar trebui să doarmă într-o cameră cu o temperatură cuprinsă între 18 și 22 de grade, deși ar fi mai bine să fie spre partea superioară a acestei scale. Nu ar trebui să le fie prea frig, dar nici prea cald.

Supraîncălzirea poate crește riscul sindromului morții subite la sugar, așa că este vital să te asiguri că temperatura camerei este potrivită, mai ales noaptea. De aceea, chiar și în timpul verii, este important să încerci să ții camera bebelușului răcoroasă, închizând draperiile în timpul zilei pentru a evita soarele și asigurându-te că camera este bine ventilată.

Vezi și:  Ce temperatură optimă trebuie să ai în toate camerele din casă. Așa o să fie cald peste tot

Care este temperatura ideală pentru animalele de companie?

Există multe factori diferiți care vor determina temperatura perfectă pentru animalul tău de companie, cum ar fi rasa, dimensiunea, greutatea, vârsta, tipul de blană și sănătatea lor. În linii generale, majoritatea animalelor domestice se simt confortabil cu o temperatură a camerei între 20 și 22 de grade. În general, dacă tu te simți confortabil cu temperatura acasă, ei se vor simți la fel.

Cu toate acestea, ar trebui să ai grijă suplimentară în perioadele de vreme caldă pentru a te asigura că încăperile sunt menținute cât mai răcoroase posibil. 

Vezi și: Temperaturile ideale pentru apartamentul tău. Secretul pe care trebuie să-l afli, câte grade trebuie să ai

Unele animale de companie, în special câinii, se pot supraîncălzi ușor, așa că este o idee bună să ții ferestrele deschise și draperiile închise. În timpul iernii, este posibil să vrei să oferi animalelor de companie un pătuț, o pernă sau o pătură noaptea pentru a-i menține călduroși când temperatura exterioară scade.

Parteneri
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre
Redactia.ro
De ce nu ar trebui să ceri niciodată felii de lămâie într-un restaurant. Detaliul neașteptat dezvăluit de o angajată
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost identificați după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Simona Halep investește masiv. Bani băgați într-o mare afacere
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
Atac fără precedent la Moscova. Anunțul făcut de Rusia
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro