15 nov. 2022 | 18:06

Temperatura ideală pe care trebuie să o ai iarna în casa ta. Ce spun ultimele recomandări

Diverse
Temperatura ideală pe care trebuie să o ai iarna în casa ta. Ce spun ultimele recomandări
Vezi cCe temperatură este prea rece pentru o casă?

Iarna aduce unele dintre cele mai reci temperaturi de afară. Este normal să ne gândim „care este temperatura ideală care ar trebui să fie în casa mea?”. Schimbarea constantă a temperaturii te poate face să te simți inconfortabil și frustrat. Iar aceste sentimente ar putea fi întâmpinate cu o factură de energie mai mare decât se aștepta. Găsirea unor modalități de a te încălzi în timpul iernii te vor ajuta să faci față extremelor, dar tot trebuie să știi care este temperatura ideală pe care trebuie să o ai iarna în casa ta. Iată ce spun ultimele recomandări.

Ce temperatură este prea rece pentru o casă?

În lunile de iarnă, cei mai mulți dintre noi preferă să reducă temperatura în casă pentru a economisi bani. Acest lucru este valabil mai ales atunci când suntem plecați la serviciu sau în vacanță, de exemplu.

Unora dintre noi le place chiar să mențină temperatura ideală, mai scăzută decât în mod normal. Mai ales atunci când suntem acasă pentru a maximiza cu adevărat economiile la factura de energie.

Dar, există o anumită temperatură pe care nu ar trebui să o depășim? Poate deveni de fapt prea rece în interiorul unei case atunci când sunt prezenți oameni? Dar atunci când casa este liberă? Să trecem în revistă câteva dintre aceste întrebări mai jos.

Care este temperatura ideală pe care trebuie să o ai iarna în casa ta

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să setați termostatul la o temperatură nu mai mică de 17 de grade în lunile de iarnă, atunci când sunt persoane în casă. Dacă există copii sau persoane în vârstă, aceștia recomandă temperatura ideală la cel puțin 70 de grade.

Considerăm că recomandările specialiștilor de mai sus sunt bune și corecte în majoritatea situațiilor. Dar, pot exista, desigur, și excepții. De exemplu, atunci când dorm, mulți oameni doresc ca locuința lor să fie mai rece de 17 grade.

Odată ce suntem ghemuiți sub păturile calde, la 17 grade s-ar putea să nu ne simțim chiar atât de răcoroși. Așadar, dacă dumneavoastră și toți ceilalți din casă nu vă deranjează să coborâți sub 17 grade în timpul somnului, atunci mergeți mai departe.

Vezi și:  Cum scapi de facturile la utilități la iarnă: Încălzire cu 2 lei pe cameră, trucul pe care trebuie să-l știe românii – VIDEO

Recomandarea este de minimum 17 grade

În ceea ce privește orele normale ale zilei, când toată lumea este trează și activă în casă, temperatura ideală este de minimum 17 grade. Statul într-o casă pentru perioade lungi de timp în care este în mod constant răcoare poate avea efecte negative asupra sănătății.

Corpul nostru nu este menit să fie în mod constant sub presiunea frigului. Nici chiar a răcelii pentru perioade lungi de timp. Așadar, cel mai bine este să mențineți temperatura la un nivel confortabil pentru toți cei implicați.

Acum, dacă puteți purta câteva straturi pentru a ajuta la compensarea efectului de răcire al temperaturilor scăzute, atunci dați-i drumul. Atâta timp cât tu și toți ceilalți vă simțiți în continuare confortabil, aceasta este prioritatea principală.

Știați că există de fapt oameni care și-au setat termostatele la 7 de grade și au trăit în acel mediu? Bineînțeles, erau înfofoliți în hanorace cu glugă, mănuși și jachete groase în timp ce stăteau într-un sac de dormit, dar au reușit să facă acest lucru. După părerea noastră, acest lucru este puțin cam extrem.

Vezi și:  Ce temperatură optimă trebuie să ai în toate camerele din casă. Așa o să fie cald peste tot

Temperatura ideală recomandată atunci când casa este nelocuită

Acum că am trecut în revistă câteva sfaturi privind temperatura interioară atunci când oamenii sunt acasă, să trecem la câteva sfaturi pentru atunci când toată lumea este plecată. Dacă plecați în vacanță, sau chiar la serviciu, este înțelept să reduceți la temperatura ideală termostatul pentru a economisi energie și bani.

Pentru perioade scurte de timp de absență, cum ar fi plecarea la serviciu, am recomanda temperatura ideală de aproximativ 12 – 15 de grade. În timp ce sunteți plecați pentru perioade lungi de timp, cum ar fi în vacanță, nu recomandăm să setați temperatura mai jos de 10 grade.

Unul dintre ultimele lucruri pe care vi le doriți este să vă întoarceți acasă și să găsiți țevi sparte și daune cauzate de apă în toată casa. Acesta poate fi rezultatul dacă țevile îngheață și se sparg. Setarea termostatului la 14 de grade în speranța că niciuna dintre țevi nu va îngheța este o iluzie.

Rămâneți la cel puțin 10 de grade. Valorile de 12 – 15 de grade ar putea fi chiar mai bune dacă locuiți într-o casă care nu este pregătită corespunzător pentru iarnă și pregătită pentru lunile de iarnă.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Pâinea care poate face ravagii în organism. Teoretic, e foarte sănătoasă
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România, o mare forță în UE. Alianța ISTORICĂ ce schimbă viitorul din temelii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro