Temperaturile ideale pentru apartamentul tău. Secretul pe care trebuie să-l afli, câte grade trebuie să ai

Temperaturile ideale pentru apartamentul tău. Secretul pe care trebuie să-l afli, câte grade trebuie să ai
Ce temperatură ar trebui să ai în apartament

Este foarte important să te simți confortabil atunci când te afli în propria casă, iar temperatura din interiorul acesteia este un detaliu pe care nu ar trebui să-l ignori. Câte grade ar trebui să ai?

Trebuie să știi asta despre temperatura din casă

Temperatura de confort absolut în zilele foarte calde este considerată a fi de 25 de grade Celsius, aceasta fiind și temperatura la care ne simțim cel mai bine. Ei bine, când vine vorba de iarnă, lucrurile sunt puțin diferite.

În zilele reci de iarnă, temperatura ideală în camera de zi este de 22 de grade Celsius. Este considerată valoarea ideală deoarece permite adaptarea rapidă de la mediul exterior la cel interior și invers. Este ca și atunci când venim de la 35 de grade Celsius de afară, într-o încăpere unde sunt doar 20 de grade, diferența fiind prea mare.

De asemenea, trebuie să luăm în calcul și faptul că ținuta de interior diferă. Este normal ca în perioada rece din an să purtăm haine mai groase și călduroase, chiar dacă este mai cald în casă față de afară.

Totodată, există particularități în ceea ce privește temperatura de confort între o cameră și alta sau noapte și zi. Prin urmare, pe timpul nopții, temperatura în cameră poate să ajungă și la 17 grade Celsius, fără a crea disconfort. În dormitor, pentru un somn odihnitor, este recomandată temperatura de 18 grade Celsius, indiferent de anotimp.

Care este temperatura ideală în casă pentru copii

În cazul celor mici, aceștia se simt confortabil într-un mediu a cărui temperatură este potrivită și pentru adulți. Unii își țin copiii în camere mai calde, însă specialiștii spun că acest obicei este greșit, deoarece aerul cald usucă mucoasele, ceea ce înseamnă că riscul contaminării cu virusuri crește.

Bebelușii se simt foarte bine în camere în care temperatura este în jur de 23-24 de grade Celsius iarna. De asemenea, copiii mai mari preferă aceleași temperaturi ca și adulții.

Cu toate acestea, trebuie să avem în vedere că rece și cald sunt aprecieri subiective. Nu toți simțim temperatura la fel, unii preferă un mediu mai cald, iar alții unul mai rece.

Totodată, terminațiile nervoase din piele, care fac parte din sistemul de termoreglare uman, sunt capabile să identifice variații de temperatură de chiar și un grad Celsius, în plus sau în minus.