09 nov. 2023 | 16:02

Ce temperatură trebuie să ții în casă ziua și noaptea, pentru a plăti mai puțin la factură. Nu îți va fi frig

News
Ce temperatură trebuie să ții în casă ziua și noaptea, pentru a plăti mai puțin la factură. Nu îți va fi frig
Temperatura optimă pentru confortul casei tale

Odată cu sosirea sezonului rece, devine crucial să cunoaștem temperatura optimă la care trebuie să setăm temperature, pentru a ne simți confortabil în casă, evitând totuși să plătim sume exorbitante pe factura de utilități. Temperatura ideală în locuință depinde de o serie de factori, precum preferințele personale, regiunea geografică, sau starea de sănătate a fiecăruia. Iată la ce trebuie să fim atenți atunci când decidem temperatura casei noastre.

Caare este temperatura optimă pentru casa noastră, în funcție de momentul zilei

Pentru a determina temperatura minimă adecvată în interiorul unei locuințe, se pot consulta recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Potrivit OMS, un mediu rece poate inflama plămânii și inhiba circulația, putând duce la probleme respiratorii și cardiovasculare, în special în cazul persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii și vârstnicii.

Pentru a determina temperatura minimă adecvată în interiorul unei locuințe, este util să consultăm recomandările furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Conform organizației, un mediu rece poate inflama plămânii și inhiba circulația, putând duce la probleme respiratorii și cardiovasculare, în special în rândul persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii și vârstnicii.

Potrivit OMS, în țările cu climă temperată sau moderat rece, temperatura minimă recomandată pentru a menține un mediu sigur și echilibrat este de cel puțin 18 grade Celsius. De asemenea, conform unor studii și recomandări ale unor organizații de sănătate, temperatura din locuință ar trebui să fie menținută între 22 și 23 de grade Celsius în timpul zilei și între 18 și 19 grade Celsius pe timp de noapte.

Este important să ajustăm temperatura în funcție de preferințele și nevoile individuale, având în vedere sfaturile specialiștilor pentru a asigura un mediu confortabil și sănătos în locuința noastră în timpul sezonului rece.

Cum putem economisi energie și bani la iarnă?

Pe măsură ce temperaturile scad și ne pregătim să facem față sezonului rece, este important să luăm în considerare nu doar nivelul de căldură necesar, ci și modurile eficiente de economisire a energiei în locuința noastră. Studiile arată că fiecare grad în plus poate afecta semnificativ consumul de energie și factura la încălzire.

Când temperatura depășește 23 de grade Celsius, aerul din interior poate deveni mai uscat, crescând inconfortul. În plus, creșterea temperaturii duce la un consum mai mare de energie, tradus într-o creștere a facturilor la încălzire la finalul lunii. Fiecare grad în plus de la temperatura optimă poate genera un o creștere de 5% până la 10% , atunci când vorbim despre consumul de energie.

Una dintre metodele princ are putem economisi bani este renunțarea la obiceiul de a acoperi radiatoarelor cu haine umede sau alte obiecte. Acest mod rapid de uscare a hainelor poate crește semnificativ facturile la gaze și reduce eficiența sistemului de încălzire, deoarece căldura este dispersată în mod mai puțin eficient.

Ce alte metode de păstrare a căldurii în casă mai putem folosi

Evitarea deschiderii ferestrelor în timpul iernii pentru a reține căldura poate fi tentantă, dar este mai bine să deschidem ferestrele dimineața, 10 minute, un timp suficient pentru a ventila interiorul, fără a arunca pe fereastră căldura din cameră.

O altă metodă eficientă ar putea fi plasarea unor panouri reflectante în spatele radiatoarelor, deoarece acționează ca bariere termice, reflectând căldura înapoi în cameră în loc să o lase să scape prin pereți. Adoptarea acestor practici inteligente poate ajuta la menținerea unui mediu confortabil în locuință și la reducerea costurilor de încălzire în timpul iernii.

Tu pe care o alegi?

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Minunea românească. Construcția care îi uimește pe toți. Lucrările sunt în toi
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro