25 nov. 2023 | 21:16

Ce se întâmplă cu carnea rămasă de la KFC în fiecare zi. Uleiul ars se foloseşte şi el la ceva

Social
Ce se întâmplă cu carnea rămasă de la KFC în fiecare zi. Uleiul ars se foloseşte şi el la ceva
Directorul general al KFC Romania a raspuns intrebarii

Tu știi ce se întâmplă cu carnea rămasă la KFC în fiecare zi? Este greu de aproximat cât va vinde un magazin, astfel încât să se gătească exact această cantitate. De aceea, multe fast-fooduri ajung să gătească mai mult decât se vinde și la finalul zilei rămân cu mâncare. Dacă și tu te-ai întrebat ce fac angajații cu mâncarea la finalul zilei, iată răspunsul.

Unde merge carnea nevândută de la KFC la finalul zilei

Jurnalistul Cătălin Oprișan a mers într-un restaurant KFC pentru a îi adresa însuși directorului general al KFC România.

„Am promis că merg într-un restaurant KFC, cu toate întrebările voastre. De unde vine carnea? E congelată? Există bucătari KFC și cum sunt pregătiți cei care lucrează acolo? Cât de mult e folosit uleiul? Care sunt ingredientele sau ce se întâmplă cu bucățile de carne nevândute? La toate acestea și la multe altele, mi-a răspuns chiar Directorul General KFC România, Marian Gogu. Dați doar un click! Cu sos Glenn, neapărat!”.

Vezi și: De unde provine carnea de pui de la KFC, de fapt. Nu e congelată aşa cum credea toată lumea

Marian Gogu a explicat unde merge carnea la final de zi, dacă nu s-a vândut toată. Puiul de la celebrul fast-food se donează, iar ce nu se poate dona se aruncă. 

El a explicat și ce se întâmplă cu uleiul. Acesta este ridicat din restaurante și folosit de firme specializate pentru bioliza.

„Ce rămâne în plus, la final de zi, se donează ce se poate dona, desigur. Ce nu se poate dona, se aruncă. Uleiul este ridicat de la noi şi folosit de firme specializate pentru bioliza, de exemplu.

Uleiul se verifică zilnic cu un aparat special care ne indică dacă mai poate fi sau nu folosit. Acesta le filtrează pentru a scoate posibilele bucăţi rămase, ele ard uleiul, de fapt. Este jumătate de floarea-soarelui, jumătate de rapiţă.

KFC are în România peste 3700 de angajaţi, avem deja 103 restaurante deschise. Oricine poate fi bucătar la KFC, noi îi învăţăm totul, o luăm de la 0, este un set de cursursi şi nişte teste care se dau pentru a ajunge la aceste cursuri”.

Vezi și: Ingredientul de aur pentru cele mai bune crispy strips. Vor ieși ca la KFC

El a explicat că a început să lucreze pentru KFC în 1998 ca manager de tură în KFC-ul din Piața Romană.

Risipa alimentară în Europa

În Uniunea Europeană, se generează anual peste 58 de milioane de tone de deșeuri alimentare (131 kg/locuitor, confrm Eurostat, 2023), cu o valoare de piață asociată estimată la 132 de miliarde de euro.

Află și: Câte calorii are o porție de cartofi prăjiți de la McDonald’s sau KFC. Sunt o bombă calorică

Eurostat estimează în mare că aproximativ 10% din alimentele puse la dispoziție consumatorilor din UE (în comerțul cu amănuntul, serviciile alimentare și gospodării) pot fi risipite.

În același timp, peste 37 de milioane de oameni nu își pot permite o masă de calitate la fiecare două zile.

La nivel global, aproximativ o treime din toate alimentele produse pentru consumul uman sunt pierdute sau risipite.

Indicele FAO privind Pierderile Alimentare (FLI) estimează că la nivel mondial, aproximativ 14% din toate alimentele produse sunt pierdute de la etapa de recoltare până la etapa de vânzare cu amănuntul, excludând această ultimă etapă (FAO, 2019).

Conform Indicelui ONU privind Deșeurile Alimentare 2021, aproximativ 931 de milioane de tone de deșeuri alimentare au fost generate în 2019 – 61% provenind din gospodării, 26% din serviciile alimentare și 13% din comerțul cu amănuntul – sugerând că 17% din producția globală de alimente ar putea fi risipită în aceste etape ale lanțului de aprovizionare alimentară.

Vezi și: Trucuri ca să nu mai arunci mâncarea. Ce trebuie să faci pentru a economisi bani. Așa eviți risipa

Similar, în UE, gospodăriile generează peste jumătate din totalul deșeurilor alimentare (54%) din UE, cu 70% din deșeuri provenind din gospodării, servicii alimentare și comerț cu amănuntul (Eurostat, 2023).

Risipirea alimentelor nu este doar o problemă etică și economică, ci epuizează și mediul de resurse naturale limitate.

Parteneri
Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute
Redactia.ro
Prima soție a lui Helmut Duckadam a vorbit despre încheierea mariajului dintre ei. Care a fost motivul: „Știam că are pe altcineva”
Click.ro
Victor Ponta: „Nu o voi vota pe Elena Lasconi, nu e pregătită să fie președinte.” Ce spune despre Călin Georgescu
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Călin Georgescu, discurs violent la adresa Bisericii, cu citate din controversatul guru Osho. Incredibil ce a spus despre români!
Unica.ro
Regulile aspru sancționate la bloc. Cine le încalcă, plătește
EVZ.ro
Ultima dorință a lui Helmuth Duckadam, înainte să moară. Ce i-a lăsat scris soției sale în testament
Spynews
Se dă ordin în România. Românii vor fi raportați la ANAF de la 1 ianuarie 2025. Se pune poprire
Capital.ro
Naomi Hedman, fosta iubită a lui Florin Ristei, a confirmat relația cu fiul Ozanei Barabancea. Cum l-a fotografiat pe Andrew în pat
Avantaje
PREMIERUL ALES de Călin GEORGESCU. Cu CINE a VOTAT acesta
Mediaflux
Ce îi reproșează Ana Ionescu soțului ei, Tudor de la Fly Project. Care e secretul unei căsnicii de succes
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum se simte mama lui Liviu Vârciu care a ajuns de urgență la spital pentru o operație de 3 ore. Ce a pățit și ce a zis artistul
Antena 1
Actori din 'Singur acasă' care au murit de când filmul a fost lansat
Shtiu.ro