Dacă vrei să reduci sau chiar să elimini complet risipa alimentară, există câteva sfaturi de care ar fi bine să ții cont. Îți prezentăm, în rândurile de mai jos, mai multe trucuri ca să nu mai arunci mâncarea.
Vorbim despre un fenomen ce ia o amploare tot mai mare de la an la an. O cantitate uriașă de mâncare ajunge la gunoi, după ce se alterează în frigider, cămară sau dulapuri înainte de a fi consumată.
Cumpărăm haotic și în exces, iar acest obicei trebuie corectat, având un impact negativ, nu doar asupra mediului, ci și asupra bugetului fiecărui român.
Pe lista cu trucuri ca să nu mai arunci mâncarea apare o organizare eficientă a frigiderului. Dacă fiecare produs are locul lui, vei ști exact ce combinații culinare poți face și elimini riscul să uiți de alimente. În plus, vei ști să le folosești înainte să atingă data de expirare.
O altă metodă ce dă rezultate este planificarea meselor. Gândește un meniu pentru fiecare zi a săptămânii și dedică o zi din weekend preparării tuturor felurilor de mâncare. Astfel, vei elimina drumurile până la supermarket pentru că „nu e nimic de mâncare în frigider”.
Te-ar putea interesa și: Mâncarea iubită de români pe care Jorge o urăște de când era mic: ‘Să nu văd în față, mi se face rău’
Dar cum rămâne cu resturile? În mod regulat, fă o verificare în frigider, dulapuri și cămară. Vei fi surprins câte poți face din ingredientele pe care le ai chiar și acum în casă.
Un alt aliat de nădejde în lupta împotriva risipei alimentare este congelatorul. Dacă descoperi produse pe care nu vrei să le consumi prea curând, dar care se apropie de data de expirare, le poți congela. Poți prelungi astfel valabilitatea pentru carne, pâine, legume, chiar și unele fructe.
Te-ar putea interesa și: Regele Charles şi Regina Camilla, puşi în încurcătură în Kenya. De la mâncare prea picantă, până la împiedicări şi mers prin nămol. Foto