11 apr. 2021 | 16:13

Ce se întâmplă cu anul şcolar 2022-2023. Ministrul Educației a făcut anunțul momentului

News
Ce se întâmplă cu anul şcolar 2022-2023. Ministrul Educației a făcut anunțul momentului
Ce se intampla cu anl scolar 2022-2023

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a explicat condițiile în care anul școlar 2022-2023 ar putea să fie extins în urma discuțiilor cu principalii parteneri de dialog social.

Ce se întâmplă cu anul şcolar 2022-2023

„Conform ordinului de Ministru publicat în Monitorul Oficial acum două luni, anul școlar 2021-2022 va începe pentru elevi în această toamnă la data de 13 septembrie.

Dacă și numai dacă, principalii parteneri de dialog social al Ministerului Educației și e vorba aici de Federația Spiru Haret, Consiliul Național al elevilor și Federația Națională asociațiilor de părinţi, realizează un consens şi revin asupra calendarului aprobat în urma consultărilor tot cu ei în luna februarie 2021 am precizat că, Ministerul Educației are deplină disponibilitate de revenire asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021-2022”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Tot Sorin Cîmpeanu a mai spus:

„Atragem atenția asupra deficitului de flexibilitate general de această revenire. Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de educație, mai ales acum când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple într-un timp foarte scurt.

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generată de predare online.

În orice variantă, Ministerul Educație va avea în anul acesta inițiativă propunerea de extindere a cursurilor în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022 -2023″, a mai declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

De menționat este că viitorul an școlar va începe pe data de 13 septembrie 2021 pentru elevi și are în componența sa 34 de săptămâni de cursuri, conform calendarului actual.

România, an școlar cu o durată mai scurtă decât în alte state europene

Într-un interviu acordat în luna martie pentru Edupedu.ro, Sorin Cîmpeanu a declarat că anul școlar 2022-2023 ar putea începe mai devreme, întrucât anul școlar din România are o durată mai scurtă decât celelalte state din Uniunea Europeană.

„România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă. Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul școlar, pentru a avea o durată mai lungă. Anul acesta am ținut seama exact de ceea ce v-am spus, de nevoia de a organiza acele concursuri (n. red. pentru angajarea directorilor de școli) pentru că e important”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru platforma Edupedu.ro.

Ministrul Educației a mai afirmat că elevii au nevoie de un set de materii de bază, menite să le asigure competențele generale, dar și de un curriculum particularizat, care să ateste nevoile școlii.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro