Anunț de ultimă oră despre BAC 2021 și Evaluarea Națională. Sorin Cîmpeanu a decis cum se vor ține

Anunț de ultimă oră despre BAC 2021 și Evaluarea Națională. Sorin Cîmpeanu a decis cum se vor ține

Ministrul Educației a vorbit despre Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat din 2021. El a spus data la care acestea sunt anunțate, chiar și în localitățile în care este instituită în momentul de față măsura de carantină.

Anunț de ultimă oră despre BAC 2021 și Evaluarea Națională

Sorin Câmpeanu a spus că pentru elevii din zonele care vor fi în carantină la data susținerii examenlor, există discuții pentru ca aceștia să poată participa fizic.

Astfel, Sorin Câmpeanu a declarat că examenele naționale vor fi susținute la aceleași date, însă fiecare participant trebuie să fie fizic prezent pentru a susține testul.

„Examenele sunt programate a fi susținute la aceleași date care sunt știute de mult timp. O certitudine este că ele vor fi organizate cu prezență fizică”, a spus Cîmpeanu, despre Bacalaureat și Evaluarea Națională, la TVR 1, potrivit Mediafax.

„Avem demarate discuții la nivelul CNSU și pentru situația în care unele localități ar fi în carantină, de analiză a posibilității de a organiza în condiții de respectare a unor reguli în plus de siguranță sanitară inclusiv în acele localități să solicităm organizarea examenului naționale, știut fiind că ele sunt determinate pentru viitorul oricărui tânăr”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ce se întâmplă cu revenirea la școală

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI