Cartoful, un aliment de bază și nelipsit din preparatele noastre, poate avea un gust desăvârșit, mai ales dacă îi pui la fiert, dacă gosodinele folosesc un ingredient banal, dar extrem de important. Citește mai departe și află ce să presari în apa în care fierb cartofii, ca să capete un plus de savoare.
Toată lumea știe că acest aliment este o legumă versatilă și este un adaos esențial la diverse feluri de mâncare. În plus, este parte integrantă atât în dietele vegetariene, cât și în cele non-vegetariene.
Oamenii pun cartofii în salate, umpluturi pentru gustări, mâncăruri de tip finger food etc. Cu toate acestea, există concepții greșite în jurul cartofilor, punându-se la îndoială dacă este o sursă de hrană nutritivă.
:format(webp):quality(80)/https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2023/09/Ce-sa-presari-in-apa-in-care-fierb-cartofii.-Asa-vor-capata-un-plus-de-savoare.-Secretul-bunicilor-de-la-tara-1024x575.webp)
Cartoful este o legumă versatilă
Cartofii sunt o sursă bogată de fibre care pot ajuta la controlul colesterolului și al nivelului de zahăr din sânge. Fibrele găsite în cartofi se numesc ”amidon rezistent”, care conține atât fibre solubile, cât și insolubile, benefice pentru un intestin sănătos.
Cartofii sunt incredibil de versatili. Iar cartofii sunt folosiți în feluri de mâncare și completează mâncarărurile vegetariene și non-vegetariene, așadar cartofii, fie fierți, fie preparați în alte moduri, sunt extrem de sănătoși.
Vezi și: Cum faci cartofi la cuptor care să se topească în gură. Ingredientul secret pe care să îl adaugi
Dar, gospodinele inventive vin și propun un ingredient, pe cât de banal, pe atât de util, mai ales atunci când fierbem cartofii. Așa că, te invităm să citești mai departe și să aflii ce să presari în apa în care fierb cartofii.
Când vine vorba de cartofii fierți, majoritatea gospodinelor știu că sunt ținuți împreună de pectină, dar odată fierți se vor descompune, ceea ce de cele mai multe ori va da rezultate nedorite în diferitele rețete culinare.
Astfel că, unele gospodine au decis să folosească un ingredient banal, dar extrem de bun în a menține cartofii fierți întregi, și anume zeama de lămâie.
:format(webp):quality(80)/https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2023/09/Ce-sa-presari-in-apa-in-care-fierb-cartofii.-Asa-vor-capata-un-plus-de-savoare.-Secretul-bunicilor-de-la-tara-8-1024x575.jpg)
Adăugarea de aciditate îi va împiedica să se descompună
Ceea ce poate nu știai este că adăugarea de aciditate prin presărarea de zeamă de lămâie în apa în care fierb cartofii îi va împiedica să se descompună.
Vezi și: Mitul despre cartofi care tocmai ce a fost spulberat. Ce au descoperit cercetătorii? Studiu
Asta înseamnă că se pot găti efectiv complet înainte de a începe să se destrame. În funcție de rețeta la care folosești cartofi fierți, acest lucru ar putea fi benefic.
Cartoful este aliment de top și poate fi ușor de inclus în dietă, având o mulțime de nutrienți și vitamine esențiale.
Cu toate acestea, este esențial să fim atenți la tehnicile de gătit folosite pentru a găti aceste feluri de mâncare pentru a le crește sau diminua valoarea nutritivă.