13 sept. 2023 | 14:09

Ce să presari în apa în care fierb cartofii. Așa vor căpăta un plus de savoare. Secretul bunicilor de la țară

Sfaturi Culinare
Ce să presari în apa în care fierb cartofii. Așa vor căpăta un plus de savoare. Secretul bunicilor de la țară
Gospodinele inventive vin și propun un ingredient, pe cât de banal, pe atât de util

Cartoful, un aliment de bază și nelipsit din preparatele noastre, poate avea un gust desăvârșit, mai ales dacă îi pui la fiert, dacă gosodinele folosesc un ingredient banal, dar extrem de important. Citește mai departe și află ce să presari în apa în care fierb cartofii, ca să capete un plus de savoare.

Cât de buni sunt cartofii în dieta noastră

Toată lumea știe că acest aliment este o legumă versatilă și este un adaos esențial la diverse feluri de mâncare. În plus, este parte integrantă atât în dietele vegetariene, cât și în cele non-vegetariene.

Vezi și: De ce e bine să mănânci cartofi cruzi. Explicația la care nimeni nu s-ar fi gândit. Ce spun specialiștii

Oamenii pun cartofii în salate, umpluturi pentru gustări, mâncăruri de tip finger food etc. Cu toate acestea, există concepții greșite în jurul cartofilor, punându-se la îndoială dacă este o sursă de hrană nutritivă.

Ce să presari în apa în care fierb cartofii. Așa vor căpăta un plus de savoare. Secretul bunicilor de la țară

Cartoful este o legumă versatilă

Cartofii sunt o sursă bogată de fibre care pot ajuta la controlul colesterolului și al nivelului de zahăr din sânge. Fibrele găsite în cartofi se numesc ”amidon rezistent”, care conține atât fibre solubile, cât și insolubile, benefice pentru un intestin sănătos.

Cartofii fierți, un prepart necesar

Cartofii sunt incredibil de versatili. Iar cartofii sunt folosiți în feluri de mâncare și completează mâncarărurile vegetariene și non-vegetariene, așadar cartofii, fie fierți, fie preparați în alte moduri, sunt extrem de sănătoși.

Vezi și: Cum faci cartofi la cuptor care să se topească în gură. Ingredientul secret pe care să îl adaugi

Dar, gospodinele inventive vin și propun un ingredient, pe cât de banal, pe atât de util, mai ales atunci când fierbem cartofii. Așa că, te invităm să citești mai departe și să aflii ce să presari în apa în care fierb cartofii.

Gospodinele îți spun ce să presari în apa în care fierb cartofii

Când vine vorba de cartofii fierți, majoritatea gospodinelor știu că sunt ținuți împreună de pectină, dar odată fierți se vor descompune, ceea ce de cele mai multe ori va da rezultate nedorite în diferitele rețete culinare.

Astfel că, unele gospodine au decis să folosească un ingredient banal, dar extrem de bun în a menține cartofii fierți întregi, și anume zeama de lămâie.

Ce să presari în apa în care fierb cartofii. Așa vor căpăta un plus de savoare. Secretul bunicilor de la țară

Adăugarea de aciditate îi va împiedica să se descompună

Ceea ce poate nu știai este că adăugarea de aciditate prin presărarea de zeamă de lămâie în apa în care fierb cartofii îi va împiedica să se descompună.

Vezi și: Mitul despre cartofi care tocmai ce a fost spulberat. Ce au descoperit cercetătorii? Studiu

Asta înseamnă că se pot găti efectiv complet înainte de a începe să se destrame. În funcție de rețeta la care folosești cartofi fierți, acest lucru ar putea fi benefic.

Concluzia

Cartoful este aliment de top și poate fi ușor de inclus în dietă, având o mulțime de nutrienți și vitamine esențiale.

Cu toate acestea, este esențial să fim atenți la tehnicile de gătit folosite pentru a găti aceste feluri de mâncare pentru a le crește sau diminua valoarea nutritivă.