Ce înseamnă când pisica te fixează cu privirea. Ce vrea să transmită, de fapt, prin acest gest

Ce înseamnă când pisica te fixează cu privirea. Ce vrea să transmită, de fapt, prin acest gest
Ce inseamna cand pisica te fixeaza cu privirea. Ce vrea sa transmita, de fapt, prin acest gest

Pisicile au fost apropiate de oameni dintotdeauna. Cu toate acestea, există încă multe aspecte ale acestor animale de companie de care nu suntem complet conștienți, ceea ce ne poate conduce la concluzii greșite despre comportamentele lor. Ce semnifică atunci când pisica ta te fixează cu privirea.

Motivul pentru care pisica ta se uită fix la tine

Probabil ai observat, de mai multe ori, că pisica ta te fixează cu privirea. Deși foarte multe persoane sunt de părere că, în acel moment, animalul de companie te avertizează să te îndepărtezi, iată care este adevărul din spatele miturilor.

Potrivit unei publicații a PetMD, cel mai important portal de informații despre animalele de companie din lume, pisica te poate fixa cu privirea și atunci când dorește să-ți transmită un anumit mesaj, motiv pentru care este important să le studiem limbajul corpului.

„Atunci când pisica noastră se uită la noi, clipind încet la doar câțiva centimetri de fața noastră, acesta este un comportament felin precum un semn de afecțiune. Cu alte cuvinte, pisicile ne iubesc.”, explică cei de la PetMD.

Deși nu este singura explicație pentru o privire pătrunzătoare însoțită de clipirea și limbajul corpului relaxat și relaxat. Specialiștii PetMD își amintesc că „ar putea fi și felul pisicii de a ne trezi”, fie pentru că „vrea să ajute imediat”, fie pentru că vrea „să te ridici și să-i ții companie”.

Ideea principală este că atunci când observi că pisicuța ta se uită fix în ochii tăi, este clar că vrea să îți atragă atenția, pentru ca tu să-i oferi afecțiune.

Te mângăie pe cap sau față

Dacă felina ta face acest gest, înseamnă că te iubește foarte mult. Pisicile își mângâie stăpânii în creștetul capului pentru a-i face să se simtă parte din familia lor. Felinele te marchează prin acest gest, datorită glandelor prezente la nivelul obrajilor.

Te urmărește prin casă

Dacă ai observat faptul că pisicile te urmăresc prin casă sau chiar și afară, pe stradă, acesta este un semn că te plac și preferă să fie în compania ta.

Miaună

Atunci când observi faptul că pisica ta miaună, ei bine, este din cauza faptului că vrea să îți transmită un anumit mesaj. Ori îi este foame, ori cere să-l mângâi sau vrea să iasă puțin afară, la aer liber.

Stă cu burtica în sus

Atunci când pisica ta se suie pe canapea sau pat și stă pe spate, cu burtica la vedere, prin acest gest îți arată că are încredere totală în tine.

Toarce

Nu mai e nevoie de niciun fel de explicație aici, nu-i așa? Dacă pisica ta toarce atunci când se pune lângă tine, asta înseamnă că este fericită și se bucură de compania ta.