Ce îți transmite pisica ta când miaună, de fapt. Mesajul pe care vrea să îl înțelegi

Ce îți transmite pisica ta când miaună, de fapt. Mesajul pe care vrea să îl înțelegi
Ce iti transmite pisica ta cand miauna, de fapt. Mesajul pe care vrea sa il intelegi

Pisicile sunt printre cele mai populare și des întâlnite animăluțe de companie în România. Indiferent de vârstă, rasă, culoare sau comportament, stăpânii de feline sunt extrem de atenți la nevoile prietenilor săi patrupezi. Ce transmite, de fapt, mieunatul pisicilor. Ce spun specialiștii.

Ce mesaj transmit pisicile atunci când miaună

Iubitorii de pisici știu faptul că, atunci când felinele miaună, te urmăresc prin casă sau se freacă de picioarele tale vor să transmită un anumit mesaj.

Potrivit experților, limbajul corpului al pisicilor este ușor de descifrat. Felinele comunică prin anumite gesturi, poziții și priviri cu stăpânii lor.

Tot ce trebuie să faci este să fii atent la ce semnale îți transmite animalul tău de companie și să le interpretezi pentru a vedea ce mesaj vrea să îți comunice.

Iată câteva dintre cele mai des întâlnite semnale pe care pisica ta vrea să ți le transmită. Ce limbaj secret au felinele:

Stă cu burtica în sus

Atunci când pisica ta se suie pe canapea sau pat și stă pe spate, cu burtica la vedere, prin acest gest îți arată că are încredere totală în tine.

Te mângăie pe cap sau față

Dacă felina ta face acest gest, înseamnă că te iubește foarte mult. Pisicile își mângâie stăpânii în creștetul capului pentru a-i face să se simtă parte din familia lor. Felinele te marchează prin acest gest, datorită glandelor prezente la nivelul obrajilor.

Miaună

Atunci când observi faptul că pisica ta miaună, ei bine, este din cauza faptului că vrea să îți transmită un anumit mesaj. Ori îi este foame, ori cere să-l mângâi sau vrea să iasă puțin afară, la aer liber.

Te urmărește prin casă

Dacă ai observat faptul că pisicile te urmăresc prin casă sau chiar și afară, pe stradă, acesta este un semn că te plac și preferă să fie în compania ta.

Toarce

Nu mai e nevoie de niciun fel de explicație aici, nu-i așa? Dacă pisica ta toarce atunci când se pune lângă tine, asta înseamnă că este fericită și se bucură de compania ta.

Îți face „masaj” cu gheruțele

Sigur ți s-a întâmplat asta de mai multe ori. Atunci când pisicile își întind gheruțele pe tine și încearcă să te maseze, prin acest gest ele încearcă să îți returneze toată afecțiunea pe care o primesc de la stăpânul lor.

Citește și Ți-e teamă că pisica ta se va îmbolnăvi? Testul care îți elimină orice îndoială