16 apr. 2024 | 16:36

Ce cantitate de dressing se pune într-o salată de verdețuri. Ingredientul care îmbunătățește aroma acră

Diverse
Ce cantitate de dressing se pune într-o salată de verdețuri. Ingredientul care îmbunătățește aroma acră
Cât dressing se folosește la salata verde. Porția corectă, pentru un rezultat ca în cărțile de bucate. Secretele preparatului.

Playtech Știri îți explică cum poți pregăti o salată de verdețuri perfectă pentru zilele calde. Care sunt secretele de care trebuie să ții cont. Ce cantitate de dressing se încorporează într-o porție de verdețuri și ce ingrediente să folosești, dacă sosul e prea acru sau sărat.

Cum trebuie să arate verdețurile pentru salată

Salata de verdețuri este un fel de mâncare deseori pus pe masă în sezonul cald. Este un preparat adaptabil și ușor de consumat alături de alimente bogate și mâncăruri cu arome complexe. Multor gospodine le place să consume salată, mai ales dacă vor să dea jos kilogramele în plus.

În materialul de astăzi vom discuta despre câteva dintre secretele unei salate de verdețuri preparată perfect pentru a fi servită la masă. Să începem cu verdețurile: indiferent ce alegi, trebuie să fie proaspăt. Frunzele de varză sau alte legume nu trebuie să fie ofilite sau îngălbenite – niciodată!

Cât de acru sau sărat trebuie să fie un dressing

Verdețurile alese pentru salată trebuie să fie „legate” cu un dressing sau sos. Când îl prepari, pune accent pe aciditatea lui și cantitatea de sare folosită. Din experiența noastră, dressingurile perfecte sunt cele care, când sunt gustate de sine stătătoare, par puțin prea acide și sărate.

Ține cont de faptul că aroma dressingului pentru salată va fi literalmente redusă când acesta va fi încorporat printre verdețuri.

Ce cantitate de sos se folosește la o porție de salată

Pentru a nu da greș, îți recomandăm să folosești o cantitate de 3 la 1 de dressing. Unele gospodine preferă să folosească o cantitate dublă de sos față de cea a verdețurilor alese pentru salată. Bineînțeles, aici intervin gusturile și preferințele fiecărei gospodine.

Dacă nu ești sigură pe cantitatea de dressing pe care trebuie să o folosești la salată, încearcă să încorporezi sosul separat, într-un bol, în doar câteva verdețuri din preparat.

Citește și: Secretul celei mai bune salate orientale de post. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi la final pentru un gust desăvârșit

Cum poți corecta aroma prea acră a dressingului

Unele gospodine folosesc zahăr pentru a „corecta” aroma prea acră a dressingului pregătit pentru salată. Noi nu îți recomandăm să procedezi astfel. Zahărul nu dă aproape niciodată rezultatul dorit în astfel de situații. Adaugă mai degrabă în sos încă un strop de ulei și un paf de sare pentru a-i îmbunătăți gustul.

Emulsionarea sosurilor cu ulei și oțet este aproape imposibil de făcut acasă. Dar adăugarea unei lingurițe de muștar și a unui cățel de usturoi ras te va ajuta în acest sens. Cu ajutorul sfaturilor în cauză, poți prepara una dintre cele mai răcoritoare salate de verdețuri în sezonul cald.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Iohannis se RETRAGE! ANUNȚ surpriză de la Palatul COTROCENI
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro