Foarte mulți dintre români țin postul Paștelui, astfel că nu mai știu ce să mai mănânce. Astăzi vă spunem secretul celei mai bune salate orientale de post, dându-vă astfel și o idee ce să pregătiți pentru următoarea masă. Care este ingredientul pe care trebuie să îl adaugi la final pentru un gust desăvârșit.
Salata orientală este un aliment foarte preparat în perioada postului, fie de Paște, fie de Crăciun, precum și pentru zilele de miercuri și vineri. Salata orientală de post este preparată des pentru că este gustoasă, ieftină, ușor de pregătit, dar și foarte sățioasă.
Astăzi vă vom dezvălui cum se face salata orientală de post, cum se face dressingul, dar și care este ingredientul care îi va da preparatului gustul desăvârșit.
-750-800 de grame de cartofi
-1 ceapa mica rosie sau 1/2 ceapa rosie medie
-70 de grame de măsline
-1-2 castraveți mici murați
-o jumătate de ardei gras roșu mic
-o jumătate de legătură de mărar verde
-sare
-piper.
-80 de ml de apă caldă
-4 lingurițe de oțet
-2 lingurițe de zahăr
-50 de ml ulei de măsline.
Mai întâi se spală bine coaja cartofilor, după care se pun la fiert în apă cu puțină sare. Cartofii în coajă se lasă la fiert aproximativ 20 minute de la primul clocot, după care testăm cel mai mare dintre cartofi cu o furculiță.
Când furculița intră ușor în cel mai mare dintre cartofi înseamnă că este momentul să îi scoatem de la fiert. Cartofii fierți se lasă să se răcorească întratât încât să poată fi decojiți.
În acest timp putem curăța ceapa. După ce am spălat bine ceapa curățată aceasta va trebui tăiată julien, după care se trece la tocarea cât mai măruntă a mărarului.
Se taie și castraveții murați și bucata de ardei în cuburi sau fâșii de mărime medie.
Apoi, cartofii care au fost tăiați cuburi se pun într-un castron încăpător, după care se adaugă ceapa, măslinele, castraveții murați și ardeiul gras. Totul se asezonează cu sare și piper după gust.
Dressing-ul se prepară amestecând apă fierbinte cu zahar și oțet. De altfel, gustul desăvârșit al salatei de post este dat de zahăr, care are și rolul de a tăia din aciditatea oferită de oțet.
Dressing-ul se toarnă peste cartofi și celelalte ingrediente, după care adăugăm ulei de măsline. Salata orientală de post este gata, vă dorim Poftă Bună!!!