Ce avere are Alex Bodi. Avion de lux, mașini impresionante și casă de sute de mii de euro

Ce avere are Alex Bodi. Avion de lux, mașini impresionante și casă de sute de mii de euro
Avere Alex Bodi: avion de lux, mașini impresionante și casă de sute de mii de euro

De dimineață, toți ochii sunt pe Bodi, după ce în presă au apărut informații despre operațiunea de amploare a DIICOT împotriva crimei organizate. În urma unei percheziții, și afaceristul din Mediaș a fost săltat de mascați. Extravagantul bărbat, care stătea odinioară la brațul Biancăi Drăgușanu, a afișat tot timpul o imagine de antreprenor de succes, mereu la volanul unor mașini cu mulți cai putere sau în avioane private. În schimb, a dat puține detalii despre modul în care și-a dobândit averea.

Povestea averii: aurul, banii, mașinile și casa. Alex Bodi, de la afaceri ilegale la percheziții

Puținele detalii despre Alex Bodi sunt doar din declarațiile acestuia pentru tabloide sau diferite posturi de televiziune, însă unele declarații ale Biancăi Drăgușanu scot la iveală elemente interesante din trecutul acestuia.

Bărbatul s-a născut la Mediaș, într-o familie modestă. A plecat la 18 ani în Spania, împreună cu părinții, unde și-a câștigat primii bani jucând fotbal și lucrând pe șantier. Conform unui interviu oferit pentru Antena Stars, toți banii pe care îi adunase i-a investit într-un club din Spania, însă a intrat într-o afacere ilegală: vindea aur cu acte false. A luat-o de la capăt în următoarele două luni, rămânând falit. Mai mult, pentru a-l ajuta, părinții și-au vândut apartamentul pe care abia îl cumpăraseră în Spania și cele trei mașini ale familiei.

„Au fost momente cand nu aveam ce sa mananc. Am fost pus in multe situatii urate. Am avut o cumpana, chiar doua, ultima a fost mai dificila, desi crederam ca nu o sa se mai termine”, povestea Bodi.

Și-a continuat drumul în afaceri, de această dată vânzând mașini. A ajuns apoi mâna dreaptă a unui milionar croat care deține mai multe mine de aur în Africa, al cărei sediu se află la Stuttgart, în Germania. Compania a înființat prima cripto-bancă licențiată din lume, cu sediul la Miami, cu un capital de 100 milioane de dolari.

Banca afiliată acesteia deține licența unei mine de aur în Madagascar și este evalută la 1,1 miliarde de dolari. Bodi ar avea vânzări anuale de un milion de euro și pentru că firma este activă de nouă ani, vânzările totale apropiindu-se de 10 milioane de euro.

Ar fi cumpărat cel mai mare hotel din Mediaș, lăsat în paragină din 2012 

Pe numele lui Bodi este înregistrată în Spania firma ”Voica&Bodi SRL”, la care el este administrator și asociat cu un prieten.  Înființată în anul 2010, aceasta are ca obiect de activitate „exploatarea spațiilor comerciale de agrement, de catering și de afaceri de toate tipurile-alte tipuri de cazare”.

De asemenea, luna trecută, presa dezvăluia că bărbatul a trecut la investiții în turism, în ciuda pandemiei. Estimată la 3 milioane de euro, noua achiziție ar viza cel mai mare hotel din Mediaș, Central, aflat în buricul orașului. Imobilul are 4 stele și, atunci când funcționa, avea 96 de camere. Hotelul a fost închis în 2012, an din care se află în paragină. Destinul i-a adus-o în viață pe Bianca Drăgușanu, care i-a adus o explozie de notorietate.

În 2019, a început să se învârtă deja prin alte anturaje. Dintr-unul făcea parte și Mario Iorgulescu, pe care Bodi ar fi încercat să-l coopteze în afacerea sa cu lingouri de aur.

Și cum pot lipsi mașinile? Cea mai recentă achiziție ar fi fost un SUV Lamborghini Urus cu motov V8 twin-turbo de 4.0 litri, care dezvolta 650 de cai putere si 850 Nm. El ar mai deține și un Lamborghini Aventador SV, iar lista de automobile continuă cu un Ferrari Pista 488, luat în primăvară.

Toate acestea stau pe lângă un Rolls-Royce Wraith cu motor V12, o limuzină Mercedes-Maybach S 650 cu motor V12 și un Mercedes-AMG G 63 cu V8. Acesta se deplasează adesea, în interes de afaceri, cu un avion privat care valorează 13 milioane de dolari.

Cât despre palatul său din Pipera, afaceristul era dispus, la un moment dat, din motive necunoscute, să îl vândă cu 875.000 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI