Ce a păţit un român pe o plajă din Grecia pentru că şi-a adus băutura la pachet. S-a întâmplat în Thassos: „A fost frustrant”

Ce a păţit un român pe o plajă din Grecia pentru că şi-a adus băutura la pachet. S-a întâmplat în Thassos: „A fost frustrant”
Aventuri sezoniere în Thassos și regulile de pe plaje

Ce a păţit un român pe o plajă din Grecia pentru că şi-a adus băutura la pachet? Atunci când ne planificăm vacanțele, indiferent în ce moment al anului, este important să cunoaștem și obiceiurile locului unde mergem. De exemplu, dacă ajungi pe plajele din Grecia, mulți operatori și-au stabilit anumite reguli de conduită pe plajă. Printre acestea și obligativitatea turiștilor de a consuma de la barurile situate aici. O altă regulă, regăsită în anumite locații, este mâncarea și băutura la pachet. Un inciddent, să-i spunem, legat de acest aspect, s-a întâmplat în Thassos, cu un turist român. Așa că, hai să vedem ce a păţit un român pe o plajă din Grecia, după ce şi-a adus băutura la pachet.

Aventuri sezoniere în Thassos și regulile de pe plaje

Turiștii iubesc Grecia pentru că acolo se simt ca acasă. Nu există reguli stricte, este sigur atât pentru adulți, cât și pentru copii, nu plătești intrarea pe plaje și nimeni nu te va trage de mânecă pentru a cumpăra ceva.

Vara în Thassos oferă soare nesfârșit, plaje magnifice și activități distractive la mare care atrag turiștii an de an. Mulți, însă, nu realizează că Thassos este mai mult decât o destinație de vară, este o insulă pe tot parcursul anului.

Primăvara, toamna și iarna în Thassos oferă alegeri și oportunități unice, ceea ce o face o insulă grecească pe care o puteți vizita în aproape orice moment dorit de inima dumneavoastră.

De obicei nu este permis să vă aduceți propria mâncare și băutură și nici măcar apă din cameră. Barul de la piscină este o cafenea și un „magazin”, așa că, la fel ca în orice altă cafenea, este nepoliticos să vă aduceți propriile băuturi și alimente.

Dacă faceți acest lucru, proprietarii vă vor avertiza probabil.  Și în Grecia, de exemplu în Thassos, există plaje private, unde proprietarii își fac regulile lor.  Dar, uneori, se mai întâmplă chiar și aici, ca unii turiști, fie să nu cunoască regulile și să facă ce cred ei, fie să le cunoască, dar să le încalce oricum.

Vezi și: Ce a păţit o româncă care şi-a lăsat maşina parcată în Thassos. A avertizat imediat ceilalţi turişti: „Mare grijă!”

Ce a păţit un român pe o plajă din Grecia pentru că şi-a adus băutura la pachet

La fel ca în cazul cazărilor, în barurile de pe plajă există aceeași regulă. Dacă folosiți șezlongurile de pe plajă, sunteți obligat să le plătiți sau să comandați o băutură. Nu este permis să vă aduceți propria băutură. În unele baruri, nu aveți voie să aduceți propria apă și mâncare, inclusiv fructe.

Un astfel de caz, de încălcare a regulilor proprietarilor de plaje, s-a întâmplat în stațiunea Limenaria, din Thassos, unde un turist român a decis să-și aducă de-acasă propria băutură. Incidentul a fost povestit de un alt român, pe Facebook, martor la acest moment penibil totuși:

„Încă din prima zi, am fost martorii unei scene neplăcute, care nu ne-a picat bine. Într-o familie, soțul îndrăznise să aducă pe plajă o sticlă cu vin. Și, ce să vezi, proprietarul s-a aruncat asupra lui ca un uliu.

L-a apostrofat și i-a vărsat sticla cu vin. Noi am cam rămas uluiți! Dar vigilența lui nu ne-a fost de folos în ultima zi, când înainte de plecare am găsit una dintre mașini zgâriată destul de rău în parcarea sa.”, a povestit românul.

Sfatul nostru este că, cel mai bine este să întrebați înainte de a vă întinde pe șezlonguri, pentru a nu vă pune într-o situație neplăcută.