Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg după ce Facebook, Instagram și WhatsApp au picat

Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg după ce Facebook, Instagram și WhatsApp au picat
Mark Zuckerberg, pierdere după ce au picat rețelele de socializare

Oameni din lumea întreagă au resimțit ieri o sincopă în dreptul aplicațiilor de socializare. Din păcate, toate aceste rețelele au picat brusc și și-au revenit destul de greu. Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg în urma acestui eveniment? Fiecare oră a costat scump numai pentru Facebook.

Mark Zuckerberg, pierdere după ce Facebook, Instagram și WhatsApp au picat

Oameni din lumea întreagă au avut în prim-plan ieri seară o cădere a tuturor rețelelor de socializare din top. Concret, Facebook, Instagram și WhatsApp au picat ore bune. După aproape șase ceasuri de întrerupere totală, toate cele enumerate și-au reluat încet funcționarea în Europa și Statele Unite.

Revenirea la normal a fost consemnată de New York Times și alte surse mass-media din SUA. Aceasta a fost categoric cea mai gravă întrerupere a gigantului din anul 2008 și până acum. Fiecare oră în care a picat Facebook l-a costat pe Mark Zuckerberg suma de 13 milioane de dolari, estimează analiști.

Facebook și aplicațiile sale s-au oprit din a mai funcționa în mod normal în jurul prânzului în coasta de est, aproximativ la 18:00 ora României. Unii utilizatori Facebook au început în jurul orei 01:40 a țării noastre au început să utilizeze rețeaua parțial.

Mai exact, a fost posibil accesul la rețeaua socială, cu mici întreruperi, la cele mai importante două aplicații din mediul online. Acțiunile Facebook au scăzut cu 4.9%, iar experții de securitate au declarat că întreruperea ar putea fi rezultatul unei erori interne, dacă este posibilă și sabotarea sau inflirtarea hackerilor în sistem.

”Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întrerupere. Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu cei la care ţineţi”, a notat acesta într-un mesaj postat online.

„Această întrerupere a traficului de rețea a avut un efect în cascadă”

CEO al companiei americane Facebook a venit cu un mesaj în care și-a cerut scuze tuturor utilizatorilor pentru neplăcerile întâmpinate în cursul zilei de 4 octombrie. O situație similară a mai fost și în anul 2019, când întreruperea a durat 14 ore. După timpul menționat aplicațiile au mai mers cu mici probleme pentru o vreme.

„Această întrerupere a traficului de rețea a avut un efect în cascadă asupra modului în care comunică centrele noastre de date. pentru a ne opri serviciile“, spune Facebook.

„Suntem la curent cu faptul că unele persoane nu pot accesa aplicaţiile şi produsele noastre. Lucrăm pentru a reveni la normal cât mai rapid posibil şi ne cerem scuze pentru acest inconvenient”, a scris pe Twitter Andy Stone, un purtător de cuvânt de la Facebook, potrivit celor de la news.ro.