Cine este cel mai tânăr miliardar din lume. Bulgarul care este comparat cu Elon Musk

Cine este cel mai tânăr miliardar din lume. Bulgarul care este comparat cu Elon Musk
Cine este cel mai tanar miliardar din lume

Elon Musk a fost detronat. Cine este bulgarul care a fost denumit cel mai tânăr miliardar din lume. Are doar 35 de ani și este CEO-ul și co-fondatorul Robinhood, cu o avere estimată la peste 3,1 miliarde de dolari, conform revistei Forbes. Potrivit jurnaliștilor americani, în următorii ani, averea bulgarului va crește cu 4,7 miliarde de dolari. Despre cine este vorba.

Cum arată cel mai bogat milliardar din lume

Vlad Tenev, în vârstă de 35 de ani, este co-fondator și co-CEO al Robinhood, un brokeraj online în creștere rapidă. Este căsătorit cu frumoasa Celina Tenev, de profesie medic. Partenera de viață a celebrului miliardar a studiat la medicina timp de patru ani la Universitatea Stanford și s-a bucurat de o bursă postdoctorală.

Potrivit Gulf News, profilul ei LinkedIn arată că este cofondatoarea unei companii care oferă asistență de urgență la cerere, Call9. Cât privește relația celor doi, Vlad Tenev susține că soția lui Celina îl face „mai bun cu fiecare zi care trece”. Cei doi au o fiică pe nume Nora, care este centrul universului lor.

Vladimir Tenev a înființat aplicația de tranzacționare a acțiunilor fără taxă Robinhood împreună cu prietenul său de-o viață, Baiju Bhatt. Cel mai tânăr miliardar din lume s-a născut în Varna, Bulgaria, iar părinții săi au migrat în Statele Unite ale Americii pe vremea când tânărul avea doar cinci ani.

Ce prespune aplicația care l-a făcut pe Vlad Tenev cel mai tânăr miliardar din lume

Vlad Tenev și indianul Baiju Bhatt s-au întâlnit la Universitatea Stanford, pe vremea când erau colegi de cameră și colegi de clasă. Tânărul comparat cu Elon Musk a obținut o diplomă în matematică la Stanford înainte de a-și continua studiile la UCLA, dar a renunțat la doctoratul în matematică pentru a înființa o firmă cu Bhatt.

„După absolvire, Tenev și Bhatt și-au făcut bagajele pentru New York și au construit două companii financiare, vândând propriul software de tranzacționare pentru acoperirea fondurilor. Acolo au descoperit că marile firme de pe Wall Street plăteau aproape de nimic pentru tranzacționarea acțiunilor, în timp ce majoritatea americanilor primeau un comision pentru fiecare tranzacție.

Așadar, au decis să schimbe acest lucru și s-au îndreptat înapoi în California pentru a construi un produs financiar care să permită accesul tuturor pe piață financiară – nu doar celor bogați”, notează cei de la The Sun.

Numele aplicației Robinhood face referire la legendarul și eroicul haiduc englez, care obișnuia să fure de la bogați pentru a le da celor săraci. La vârsta de 28 de ani, Vlad Tenev a fost introdus în revista Forbes în topul celor mai bogați oameni ai planetei cu vârsta sub 30 de ani pentru finanțe și pe lista Fortune 40 sub 40.