23 feb. 2024 | 11:55

Castelul din România care dă fiori străinilor! Nu este vorba despre Bran, detaliile care îl fac înspăimântător

Utile
Castelul din România care dă fiori străinilor! Nu este vorba despre Bran, detaliile care îl fac înspăimântător
Este unul dintre cele mai mari castele din Europa

Construit în Secolul al XV-lea, ca o adevărată fortăreață, castelul din România care dă fiori străinilor stă semeț și azi pe dealurile transilvănene. Dacă te gândești la Bran, nu este vorba de acst castel, așa că te invităm să afli care este castelul din România care dă fiori străinilor.

Cetatea Hunedoarei, castelul din România care dă fiori străinilor

Pentru cel care nu a ajuns niciodată aici, îți spunem că Cetatea mediaveală a Hunedoarei se află foarte aproape de orașul, reședință de județ, în dreptul localității Sântuhalm, în în partea de sud-vest a Municipiului Hunedoara.

Vezi și: Locul din România care ‘sună ca un loc fictiv’, dar i-a cucerit pe americani: ‘Parcă ești într-un basm’

Prima atestare a acestei cetăți medievale este în secolul al XV-lea, iar ca și ctitor apare numele lui Iancu de Hunedoara, sau Iancu Corvin. Cetatea, cunoscută și sub numele de Castelul Corvinilor, este o capodoperă gotică și, cu siguranță, un loc legendar, și este inclus pe lista celor mai bune castele europene, și este numit de mulți ca fiind „una dintre cele șapte minuni ale României”. Lucrările de construcție au început în 1440 și a fost proiectat ca o fortăreață de apărare și o închisoare. În turnuri erau adesea ținuți prizonieri de război captivi, precum și infractori de drept comun.Castelul din România care dă fiori străinilor! Nu este vorba despre Bran, detaliile care îl fac înspăimântător

Se spune că în interiorul castelului exista o groapă pentru urși, unde prizonierii erau aruncați pentru a fi mutilați până la moarte de animalele sălbatice. Castelul este construit în stil renascentist-gotic și a fost amenajat deasupra unei fortificații mai vechi, pe o stâncă deasupra râului Zlaști. La construcția de bază au fost adăugate numeroase adăugiri de-a lungul anilor, în special în secolul al XVII-lea.

Vezi și: România, asemănată cu Elveţia sau Norvegia. Locurile de vis care i-au impresionat pe străini

Unul dintre cele mai mari castele din Europa

Este unul dintre cele mai mari castele din Europa și o piesă importantă de istorie pentru România. Castelul Corvinilor este, de asemenea, cel mai mare castel medieval din Transilvania, depășind chiar și misteriosul Castel Bran și Castelul Peleș, construit de regele Carol I. Așa cum arată și documentele vremii, Castelul Corvinilor a avut un mare impact asupra culturii populare, inspirând oameni precum Bram Stoker în operele lor.

Castelul din România care dă fiori străinilor! Nu este vorba despre Bran, detaliile care îl fac înspăimântător

Numele său provine de la numele celui care a ordonat construirea sa, Iancu de Hunedoara, și al fiului său, Matei Corvinul, rege al Ungariei între 1458 și 1490. Familia Corvin a avut un mare impact asupra Europei în secolul al XV-lea, Iancu de Hunedoara devenind faimos pentru că a împiedicat Imperiul Otoman să cucerească Belgradul și să avanseze spre Europa de Vest. Familia Corvin a fost înrudită cu familia lui Vlad Țepeș, dar povestea lor este una plină de conspirații și trădări.

Vezi și: Comoara ascunsă din cel mai mare castel din Transilvania. Stătea acolo de aproape 200 de ani, abia acum au descoperit-o

Legenda care înconjoară castelul din România care dă fiori străinilor

Așa cum se poate vedea în interiorul castelului, blazonul Corvinilor este un corb cu un inel de aur în cioc, iar acest simbol al familiei are o legendă. Se spune că Iancu de Hunedoara a fost fiul nelegitim al regelui Sigismund al Luxemburgului și al Ungariei, iar mama sa a fost Elisabeta, o femeie foarte frumoasă din regiunea Hațeg. Pentru a nu o dezonora, regele a căsătorit-o pe Elisabeta cu unul dintre cavalerii săi, Voicu. Sigismund i-a dăruit și un inel, ca dar pentru copilul nenăscut, care îl va ajuta să fie recunoscut atunci când va merge la curtea regală.

Legenda spune că, în timpul unei călătorii, familia s-a oprit pentru a lua prânzul, dar când nu au fost atenți, un corb a furat inelul, atras de strălucirea acestuia. Atunci, Iancu de Hunedoara a luat un arc și a omorât corbul pentru a recupera inelul. Când a auzit povestea, regele a fost profund impresionat, așa că a decis că simbolul familiei va fi un corb cu un inel de aur în cioc. De altfel, numele familiei Corvin provine din cuvântul latin „Corvus”, care înseamnă „corb”.

Vezi și: Oraşul din România înconjurat de locuri spectaculoase. Puţini turişti ştiu de el, e o perlă ascunsă

Ce face Castelul Corvinilor atât de special?

Diferitele stiluri arhitecturale, inovațiile pe care le prezintă, atât civile, cât și militare, și, desigur, stilul de viață plin de evenimente pe care l-a avut timp de 400 de ani. Castelul Corvinilor este impresionant prin dimensiunile sale și reprezintă un reper imens pentru orașul Hunedoara.

Pentru cei pasionați de stilul de viață medieval, acesta este un loc care trebuie neapărat vizitat, deoarece este singurul de acest fel din România și este probabil unul dintre cele mai interesante din această parte a Europei. Turiștii nu sunt singurii impresionați de Castelul Corvinilor, și este unic datorită arhitecturii sale militare, care este reprezentativă pentru secolul al XV-lea pentru această parte a Europei,  inspirată de arhitectura franceză a vremii.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Schimbări la plata taxelor. Măsura care intră în vigoare în 2025
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Se montează obligatoriu pe mașini. Ordin pentru 2025. Nu mai poți circula după 21 februarie
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro