Deși sezonul turistic a ajuns teoretic la final, mulți continuă să își organizeze vacanțe în locuri deosebite, lipsite de aglomerație și multă mișcare. România este asemănată de turiștii străini cu Elveția sau Norvegia. Iată care sunt locurile de vis ce i-au impresionat, unde poți merge și tu. Foto
România este o țară cu o istorie tumultoasă, care și-a păstrat însă frumusea. Mulți sunt tentați să spună că aici este locul în care a fost creată Grădina Edenului, datorită peisajelor spectaculoase, pline de liniște și care inspiră pace. Turiștii străini călătoresc deseori în teritoriu pentru a admira cadrele naturale.
Pe platformele sociale, țara noastră este deseori comparată cu alte state. În primă instanță, când admiri un peisaj spectaculos, ai fi tentat să spui că este din altă parte, însă realitatea demonstrează cu totul altceva. Străinii se duc cu gândul la Elveția sau Norvegia de multe ori.
În România, formele de relief sunt foarte diverse. Avem și mare, și munte, și câmpie, și deal, dar și deltă. Poate că nu toate obiectivele turistice sunt la fel de populare precum cele promovate în alte state, însă frumusețea lor nu poate fi contestată, dovadă fiind fluxul mare de călători străini.
Traseele montane din țara noastră, în mod deosebit cele din Transilvania, i-au determinat pe turiști să asemene România cu Elveția sau Franța. Vârfurile înalte, inclusiv Moldoveanu, au atras numeroși vizitatori. Pădurile, fauna diversă, cultura bogată i-au impresionat pe turiști.
Formele de vegetație deosebite și numeroase și-au lăsat amprenta și asupra satelor din țară. Fiecare cătun are propriile sale tradiții în ceea ce privește fabricarea pâinii, olăritul, tăbăcitul și țesutul. România este privită de turiștii străini drept una a contrastelor, vibrantă.
Castelele reprezintă un alt punct de atracție pentru străini, fiind comparate cu cele din Norvegia. Cel mai faimos și totodată cel mai înfricoșător dintre cele de pe teritoriul țării noastre este Castelul Bran, ce a fost sursă de inspirațiile pentru legendele cu Dracula.
Străinii nu se tem să îl viziteze, dimpotrivă. Dacă exteriorul construcției poate să joace rolul unui decor pentru un film de groază, interiorul său este mai mult alb și prezintă multe grădini.
Încântătoarea Sighișoara, ale cărei turnuri medievale sunt des imortalizate cu camera de către turiști, prezintă străzi sinuoase pietruite și piețe în aer liber.
Apele repezi de munte, ce au săpat în stâncă chei a căror splendoare este greu de egalat, au fost subiectul multor materiale pe paginele sociale. Vegetația din poienițele de la Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița se împletește într-o armonie perfectă cu cascadele, tunelurile și podurile naturale.