Alocațiile copiilor s-au mărit considerabil, dar, din reacția lui Dragnea, nu e o veste bună

Alocațiile copiilor s-au mărit considerabil, dar, din reacția lui Dragnea, nu e o veste bună

În urma ședinței de joi din Parlament, alocațiile copiilor din România s-au mărit considerabil. Din păcate, Dragnea este foarte dezamăgit de propunerea PNL care a dus la această decizie.

De la 1 martie 2019, dacă nu mai intervine ceva între timp, alocațiile copiilor se vor mări, în urma unui amendament la legea bugetului pe acest an ințiat de către liberalul Robert Sighiartău. „Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 „Asistenţă socială” cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând cu data de 1 martie 2019, majorarea alocaţiei de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei”, a declarat inițiatorul proiectului.

Amendamentul a trecut de votul parlamentului cu votul opoziției, la care s-au adăugat 18 voturi de la UDMR, trei de la PSD, alte trei de la ALDE și unul de la minorități. Efortul bugetarilor pentru susținerea acestei inițiative pe anul în curs este de aproximativ două miliarde de lei.

Nici nu s-a votat bine proiectul, iar Eugen Teodorovici și Florin Iordache au fost chemați la discuții în biroul lui Dragnea, în timp ce ședința a fost întreruptă. Oficialii partidului de guvernare au căutat mai multe soluții pentru anularea amendamentului adoptat, pe motiv că sursa de finanțare propusă pentru inițiativă ar fi greșită. Nu ajută nici faptul că implementarea ei s-ar reflecta într-o creștere a deficitului bugetar pe acest an de la 2,55 la 2.76.

„Sumele din bugetul asigurărilor sociale de stat nu pot fi folosite în chetuieli ale bugetului de stat. Alocațiile reprezintă cheltuială de la bugetul de stat, în consecință amendamentul rămâne același (…) Sursa de finanțare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat astfel deficitul estimat va deveni 2,76 din PIB urmând a e face corelările necesare in bugetul de stat”, a declarat liderul PSD.

La scurt timp după primele discuții pe subiect, PSD-istul a detaliat consecințele acestei măriri de alocație. Liviu Dragnea: „Sumele din bugetul asigurărilor sociale de stat nu pot fi folosite în chetuieli ale bugetului de stat. Alocațiile reprezintă cheltuială de la bugetul de stat, în consecință amendamentul rămâne același (…) Sursa de finanțare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat astfel deficitul estimat va deveni 2,76 din PIB urmând a se face corelările necesare in bugetul de stat”.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI