Dacă până acum nu a funcţionat niciun tratament prescris de medic pentru afecţiuni gastrice, atunci trebuie să afli care sunt alimentele considerate a fi aur pentru stomac. Specialiştii în produse naturiste susţin că acestea ar fi chiar mai bune decât medicamentele.
Ai probleme gastrice şi niciun medicament nu pare să îşi facă efectul? Poate este timpul să te îndrepţi către variante naturale. Specialiştii îţi dezvăluie care sunt alimentele considerate a fi aur pentru stomac. Pentru a îmbunătăţi digestia, este recomandat să consumi produse bogate în enzime digestive naturale: proteaze, lipaze, amilaze. Acestea descopun uşor moleculele precum grăsimile, proteinele şi carbohidraţii.
Printre alimentele recomandate persoanelor care au afecţiuni gastrice se numără ananasul. Motivul?! Fructul extrem de gustos şi aromat conţine bromelaină, o enzimă care contribuie la digerarea și absorbția proteinelor. Un studiu recent a demonstrat că aceasta are efecte chiar mai puternice decât un supliment enzimatic.
Despre mierea de albine ştim cu toţii cât este de sănătoasă pentru organism. Pe lângă proprietăţile sale bine cunoscute, aceasta ajută şi la ameliorarea problemelor stomacale datorită enzimelor digestive pe care le conţine. Atenţie, însă, nu o încălziţi, altfel riscaţi să nu mai aibă efectul dorit!
Varza murată este un probiotic excelent, bacteriile sale stimulând sănătatea digestivă. Şi cum iarna se găseşte în mai toate casele, este momentul perfect să o consumi zilnic. Astfel, vei uita de balonare, de durerile de stomac sau de colita ulcerativă.
Bananele conțin din plin amilaze și glucozidaze, enzime care descompun uşor amidonul. Mai mult, sunt o sursă uriaşă de fibre care ajută sănătatea digestivă. Deşi este mai puţin consumat în România, medicii atrag atenţia asupra acestui fruct extrem de sănătos. Plin în grăsimi esenţiale organismului şi sărac în zahăr, avocado este perfect şi pentru cei cu afecţiuni digestive. Bogat în lipază, acesta descompune imediat moleculele de grăsime.
În urma unor studii, s-a dovedit că kefirul îmbunătăţeşte digestia lactozei la persoanele cu intoleranţă la lactoză. Sursă bogată de probiotice, are un efect benefic asupra florei de la nivelul intestinelor, având o acţiune protectoare, dar şi antibiotică. Mai mult, aceste probiotice luptă eficient cu bacteriile precum Salmonella, Helicobacter Pylori ori E.coli.
Mango este o sursă incredibilă de amilze, enzime care descompun carbohidrații din amidon în zaharuri. Pentru a te bucura din plin de aceste proprietăţi este recomandat ca fructul să fie consumat cât mai copt.
Aşadar, include în meniul tău zilnic aceste alimente pentru a te bucura de un sistem digestiv sănătos.