Cum se taie avocado corect, de fapt. Greșeala pe care o fac toți românii cu acest fruct

Cum se taie avocado corect, de fapt. Greșeala pe care o fac toți românii cu acest fruct
Cum trebuie sa tai corect avocado

Pare simplu să tai un avocado, dar adevărul este altul. Există un truc însă de care trebuie să țineți cont. Așadar. în loc să tăiați avocado pe lungimea lui, trebuie să-l tăiați pe mijloc.

Cum se taie avocado corect, de fapt

Dacă avocado este copt, puteți să strângeți ușor, iar miezul va ieși frumos afară. Aici începe și trucu. Se scoate miezul după bunul plac, apoi se taie rondele avocado. Acesta se poate folosi în salate miezul la rondele.

Probabil ați auzit despre avocado că este un superaliment și cât de bun este pentru sănătate. Acest lucru este adevărat, avocado este foarte sănătos. Iată șapte motive pentru care ar trebui să luați în considerare consumul acestui fruct în fiecare zi.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci zilnic avocado

Dacă mănânci zilnic avocado, ai un risc redus de boli de inimă. De altfel, bolie de inimă sunt ucigașul numărul 1 în Statele Unite, însă nu numai. Bolile de inimă sunt legate de alimentația și stilul de viață, astfel că alegerea corectă a alimentelor este esențială.

De asemenea, avocado conține un nivel scăzut de grăsimi saturate, dar și un nivel ridicat de grăsimi nesăturate, fapt care are pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Grăsimile nesaturate din dietă pot să ajute la scăderea colesterolului LDL (colestreol rău), dar și la menținerea colesterolului HDL (colesterol bun).

Consumul de avocado poate să îmbunătățească și sensibilitatea la insulină. În afară de grăsimile bune, avocado conține și o mare varietate de nutrienți, inclusiv antioxidanți. Fructul poate ajuta la prevenirea inflamației și a stresului oxidativ din vasele de sânge, îmbunătățind și fluxul sanguin.

Avocado ajută și la menținerea sănătoasă a indicelui de masă corporală (IMC). El ajută la extinderea senzației de plenitudine și la reducerea dorinței de a mânca în exces. Fiecare fruct conține aproximativ 14 grame de fibre, fapt care ajută la reducerea taliei.

În plus, avocado oferă organismului numeroase substanțe fitochimice care pot să ajute la prevenirea cancerului. El are elemente despre care se știe că scad ratele de cancer oral. Unele cercetări indică că există un potential ca avocado să reducă riscul atât al cancerului de sân, cât și al cancerului de prostată. Cu toate că există unele cercetări disponibile referitoare la calitățile preventive ale cancerului, mai sunt necesare și cercetări viitoare ca să se obțină rezultate mai concludente.

Nu în ultimul rând, există și unii nutrienți în avocado care pot să ajute la încetinirea declinului ocular legat de vârstă și la prevenirea disfuncției vederii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI