30 nov. 2020 | 17:35

Alertă meteo ANM. Iarna face ravagii în România. Județele vizate cu cod galben de ninsori

Știri generale
Alertă meteo ANM. Iarna face ravagii în România. Județele vizate cu cod galben de ninsori
ALerta meteo cod galben de ninsori in Romania

ANM (Administrația Națională de Meteorolgie) a emis o nouă alertă tip cod galben de ninsori în Dobrogea și în Muntenia, care a intrat în vigoare, azi, la ora 15:00.

Alertă meteo ANM. Iarna face ravagii în România

Meteorologii au emis astăzi o avertizare cod galben de ninsori în sud-estul Munteniei, dar şi în cea mai mare parte a Dobrogei, în vigoare de la ora 15.00 până la ora 23.00. În Dobrogea se anunță până marți la prânz ninsori, vânt și vreme deosebit de rece.

Astfel că începând de la ora 15.00 până la ora 23.00, în estul și sud-estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei vor urmează ninsorile și se va depune strat de zăpadă. De menționat este că cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp.

Vreme deosebit de rece în prima parte a săptămânii

Apoi, spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze în general de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Pe arii restrânse însă, ninsori slabe vor mai fi și în sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral precipitațiile se anunță a fi mixte. De luni seară până marți la ora 12.00 în Dobrogea va fi în vigoare o informare meteo, ce anunță ninsori și depunerea unui strat nou de zăpadă. Local, vântul o să aibă intensificări, cu viteze la rafală în general între 45 și 50 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. De altfel, vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, în special pe parcursul nopților și al dimineților, atunci când vor predomina temperaturile negative.

Vremea 30 noiembrie-7 decembrie

Valorile termice se anunță a fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

De asemenea, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în zona versanților sudici ai Carpaților Meridionali. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local deficitare în regiunile nord-vestice.

Vremea 7 – 14 decembrie 2020

Temperatura medie a aerului urmează a avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-estice.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro