Avertisment meteo ANM. Vremea pe 1 decembrie se schimbă brusc. Cu cât scad temperaturile

Avertisment meteo ANM. Vremea pe 1 decembrie se schimbă brusc. Cu cât scad temperaturile
Cu cât scad temperaturile pe 1 decembrie

Se pare că odată cu 1 decembrie și Ziua Națională vine și frigul în România. Atât numărul participanților la festivitățile din acest an, cât și gradele vor mici. Iată ce anunță meteorologii pentru ziua de 1 decembrie.

Vremea se schimbă brusc pe 1 decembrie

Potrivit meteorologilor ultimele date arată o schimbare în privința prognozei meteo pentru Ziua Națională a României. Mai exact, se anunță o probabilitate de precipitații în majoritatea zonelor din România.

De asemenea, valorile maxime se vor situa între 1-8 grade Celsius la nivelul întregii țări, iar cele minime între -6 și 2 grade celsius. Valorile negative vor fi în zonele centrale, nordice și în depresiunile din estul Transilvaniei. În Capitală valorile vor fi pozitive.

”Ultimele date indică o schimbare în ceea ce privește prognoza meteorologică pentru ziua de 1 decembrie, și anume o probabilitate de precipitații mai ridicată în majoritatea regiunilor țării, dar mai ales în cele sudice.

Din punctul de vedere al regimului de temperaturi discutăm de valori maxime, în general, de la 1 până la 8 grade Celsius la scara întregii țări și temperaturi minime între -6 până la 2 grade Celsius. Desigur, valorile preponderent negative vor fi în zonele centrale, nordice, dar mai ales în depresiunile din estul Transilvaniei, iar dimineața, în zonele joase de relief, condiții de ceață.

Și la București o maximă pozitivă, însă în jurul amiezii o maximă de 4, cel mult 6 grade Celsius. Dar cu siguranță acest lucru nu ne va face să nu simțim, într-adevăr, ziua de 1 decembrie ca pe o zi de sărbătoare în sufletul fiecăruia dintre noi, oriunde ne-am afla”, a declarat Elena Mateescu, potrivit Antena 3.

Prognoza pentru sărbătorile de iarnă

Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie, prognoza pentru sărbătorile de iarnă, spune că mâine urmează să fie actualizate ”datele care vor cuprinde și săptămâna Crăciunului, pentru că, până la acest moment, discutăm doar la nivelul datei de 21 decembrie”.

”Cert este că semnalul este, pentru săptămâna 14-21 decembrie, o săptămâna mai caldă decât în mod obișnuit, cu abateri semnificative mari de 2,5 până la 3 grade în aproape toată țara”, a adăugat Elena Mateescu.

Ce prețuri vor avea vacanțele de sărbători în acest an

Cabanierii din Gorj anunță că, în acest an vacanțele de sărbători își vor păstra prețurile de anul trecut. O noapte în stațiune, în perioada aceasta, costă între 80 și 150 de lei. Cu privire la pachetul pentru sărbătorile de iarnă, prețurile pornesc de la 450 de lei de persoană pentru trei nopți de cazare, mic dejun și masă festivă, potrivit A1.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI