A pus zeamă de lămâie pe mătura din casă, iar efectul nu a întârziat să apară. Trucul care face minuni

A pus zeamă de lămâie pe mătura din casă, iar efectul nu a întârziat să apară. Trucul care face minuni
Gospodinele și mijloace rapide pentru curățenie

Gospodinele din ziua de astăzi caută mijloace rapide care să le ajute la curățenie. Există anumite unelte la domiciliu care, deși pot fi înlocuite cu ușurință, pot deveni și o cheltuială. Asta dacă nu acordați suficientă atenție acestor elemente. O parte a curățeniei este și dezifenctarea lucrurilor din casă, și există o sumedenie de astfel de trucuri. Odată descoperite și folosite, fac adevărate minuni. Din acest motiv, în cadrul sfaturilor de curățenie în casă vă vom propune un truc cu o lămâie pentru a înmuia mătura și a dezinfecta în timp ce măturați.

Gospodinele și mijloace rapide pentru curățenie

Multor gospodine li s-a întâmplat să aibă printre lucrurile lor o mătură care mătură de minune. Una din acele mături care nu lasă reziduuri sau scame. Dar de la o zi la alta, s-ar putea să nu mai funcționeze ca înainte. De cele mai multe ori, periile sale riscă chiar să se rărească.

În acest caz, cel mai indicat este să recurgeți la o recomandare foarte interesantă. Cu ajutorul acestui truc puteți prelungi durata de viață utilă a acestor elemente care sunt, fără îndoială, de bază în curățenia de acasă.

Nu va trebui să te mai chinui să cumperi din nou și din nou o mătură pentru a avea tot ce ai nevoie acasă. Nu de puține ori s-a vorbit despre importanța de a avea câte o mătură pentru diferitele zone ale casei.

Asta cu intenția de a nu aduce deșeuri din alte zone în zonele care ar putea necesita mai multă curățenie. De exemplu, este esențial să aveți o perie pentru baie, alta pentru terasă și o alta pentru camere.

Ținând cont de acest lucru, vă împărtășim un truc prin care puteți vedea din nou splendoarea măturii fără să cheltuiți mult și, în același timp, fără să cheltuiți inutil.

Trucul cu o lămâie. Înmoaie peria și o dezinfectează

Cel mai important este să cureți frecvent mătura. Frecați suprafața flexibilă de un perete dur pentru a vă asigura că nu vor mai exista resturi mari sau voluminoase.

Dacă periile s-au întărit deja sau dacă nu vrei ca acest lucru să se întâmple, cel mai important lucru este să faci ceea ce unii zugravi tind să facă. Apelați la o lămâie.

Ceea ce ar trebui să faci este să adaugi suc de lămâie fierbinte pentru a înmuia partea de plastic. Vei clăti și vei lăsa să se usuce, astfel încât vei avea din nou acea experiență netedă și, în același timp, te vei fi asigurat că o vei igieniza.

Un alt sfat este ca cel puțin o dată la trei luni să speli peria cu bicarbonat de sodiu și apă caldă. Apoi las-o să se usuce. Astfel, orice fel de ciupercă nu se va mai adăposti în perie și nu va mai forma mucegai.

Alte moduri proaspete de a curăța casa cu o lămâie

Când viața îți dă lămâi, curăță cu ele”, aceasta este mantra gospodinelor atunci când vine vorba de casele proaspete și strălucitoare.

Pe lângă faptul că este delicioaseă, o lămâie poate curăța un număr surprinzător de locuri din casă. Înlocuiește mai multe produse de curățenie din comerț.

1. Curățați cuptorul cu microunde

Îndepărtați murdăriile încrustate și lipite de cruste, punând la microunde un bol cu apă și suc proaspăt de lămâie, sau coji, timp de 3 până la 5 minute sau până la fierbere.

Așteptați încă 5 minute înainte de a deschide ușa. Acest lucru permite aburului să își facă treaba pe pereți. În cele din urmă, îndepărtați apa cu lămâie și ștergeți pereții interiori ai cuptorului cu microunde.

2. Reîmprospătați plăcile de tăiat din lemn

Planșa ta de tăiere din lemn este pătată sau miroase a usturoi? Presărați puțină sare pe ea, apoi frecați-o cu partea tăiată a unei jumătăți de lămâie.

Clătiți, apoi repetați dacă este nevoie. Tabla va fi împrospătată și gata de utilizare.

3. Deodorizează-ți scurgerea

Treceți câteva coji de lămâie prin toaleta de gunoi pentru a elimina mirosul de chiuvetă, sau încearcă aceste trucuri.

4. Lustruiți mobila cu o lămâie

Fă-ți propriul polish natural pentru mobilă combinând 2 părți de ulei de măsline cu 1 parte de suc de lămâie. Aplicați cu o cârpă pe mesele și scaunele din lemn.

5. Îndepărtați petele de pe recipiente

Pentru a scăpa de reziduurile pe care sosul de spaghete de săptămâna trecută le-a lăsat pe Tupperware-ul tău, freacă petele cu suc de lămâie. Lăsați să stea timp de 15 minute înainte de a clăti.

6. Împrospătează-ți frigiderul folosindu-te de o lămâie

Mirosuri urât mirositoare de fiecare dată când deschizi ușile? Taie o lămâie în două și pune-o în interiorul frigiderului. Las-o acolo timp de aproximativ 30 de minute. Asta va rezolva problema.

7. Curățați o răzătoare de brânză

Salvează buretele de la a fi mărunțit, ștergând răzătoarea cu o lămâie înainte de a o spăla. Va slăbi orice resturi blocate în crăpăturile mici.

8. Dați un impuls mașinii de spălat vase cu o lămâie

Umpleți un recipient potrivit pentru mașina de spălat vase cu o ceașcă de suc de lămâie, sau aruncați câteva felii de lămâie, așezați-l pe raftul superior și rulați încărcătura în mod normal pentru farfurii perfect curate și strălucitoare.

9. Țineți insectele la distanță

Preîntâmpinați eventualele probleme cu dăunătorii stoarcând suc de lămâie de-a lungul pervazurilor sau ușilor. Îi va descuraja chiar și să încerce să intre.

10. Refaceți rosturile folosind doar o lămâie

Aciditatea naturală din lămâi este perfectă pentru a aborda orice murdărie sau decolorare a chitului.

Pulverizați suc de lămâie pe zona vizată și lăsați să acționeze timp de cel puțin 10 minute înainte de a freca.

11. Degresați tigăile

Adăugarea unei singure lingurițe de suc de lămâie în apa de vase cu săpun ajută la abordarea vaselor foarte unsuroase, și miroase frumos pentru persoana care spală vasele.

11. Cu o lămâie îndepărtați definitiv rugina

Faceți o pastă cu suc de lămâie și sare pentru a da strălucire obiectelor care au fost atinse de rugină.

13. Șterge blaturile

Folosește suc de lămâie pe blaturi. Acidul citric va ridica petele dificile și va acționa ca un dezinfectant natural.

Deși acest tratament este sigur pentru majoritatea suprafețelor, vă recomandăm să îl testați mai întâi pe o secțiune mică, ascunsă, înainte de a-l aplica pe întregul blat.

14. Curățați cuptorul

Acumulările să dispară! Unul dintre cele mai bune trucuri de curățare a cuptorului. Umpleți un vas de copt pentru cuptor cu apă și suc de lămâie, apoi coaceți timp de 30 de minute la 250 de grade.

După ce cuptorul s-a răcit, scoateți vasul și curățați cu un burete orice murdărie rămasă în interiorul cuptorului.

Concluzie

Deși sunt mai multe trucuri pe care le puteți folosi cu doar o lămâie, totul se rezumă la modul în care ne propunem să gestionăm lucrurile.

Cu ajutorul unor astfel de mici trucuri puteți face lucrurile să strălucească, dar, în același timp, să economisiți și bani.