Obiectele din casă pe care le poți dezinfecta la mașina de spălat vase. Trucul util care îți economisește timp

Obiectele din casă pe care le poți dezinfecta la mașina de spălat vase. Trucul util care îți economisește timp
Ce trebuie să știe gospodinele despre mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase îți salvează foarte mult timp și te ajută ori de câte ori chiuveta este plină! Acest aparat este foarte apreciat de multe gospodine, însă există câteva obiecte din casă care pot să fie dezinfectate în același loc unde îți pui farfuriile, castroanele sau furculițele!

Ce obiecte pot să fie dezinfectate la mașina de spălat vase

Cu siguranță nu te aștepți la așa ceva! Mașina de spălat vase este folosită pentru a curăța tacâmuri, farfurii, castroale, oale, tigăi și multe altele. Nu mulți știu că aceasta te poate ajuta și cu alte obiecte din casă. Trebuie doar să respecți câteva reguli simple și o să observi efectele uluitoare!

Încearcă să nu pui obiecte de cupru, lemn sau fontă în mașina de spălat vase. Citește eticheta cu instrucțiunile producătorului pentru a nu face o greșeală imensă. Nu o să ai parte de probleme dacă ferești respectivele obiecte de aparatul magic din locuința ta.

Bureții de bucătărie, mânușile, mânerele metalice, butoanele de la cuptor, periile, dar și farfuria rotativă de la cuptorul cu microunde, toate pot să fie dezinfectate dacă sunt puse în mașina de spălat vase! Încearcă să nu lași obiectele pictate manual în respectivul aparat pentru că riști ca ele să fie distruse.

Cum te poate ajuta mașina de spălat vase, de fapt

Periile trebuie să fie puse în suportul de tacâmuri, în timp ce bureții, mânușile și farfuria de la cuptorul cu microunde pot să fie așezate pe raftul superior. Între timp, butoanele și mânerele din metal și ceramică ar trebui să fie protejate cu o pungă de plasă dacă sunt murdare și lipicioase.

Ele pot să fie lăsate pe raftul superior. De asemenea, obiectele din baie, printre care periuțele de dinți, săpunierele, suporturile, capetele de duș, bureții și periile pot să fie dezinfectate în același aparat. În fiecare săptămână, poți opta pentru ca ele să fie spălate în mașina destinată vaselor.

În cazul în care observi că jucăriile s-au murdărit, ele trebuie să fie puse pe suportul superior, în timp ce obiectele din plastic ar trebui să fie ambalate într-o pungă de plastic înainte de a le curăța. Nu uita de obiectele de îngrijire personală!

Trucuri pentru curățenie. Toate gospodinele o să se bucure

Scapă de bacteriile strânse pe instrumentele pentru manichiură și pedichiură, pensulele de machiaj și bureței. Ele pot să fie curățate cât mai bine în mașina de spălat vase. Obiectele decorative din casă pot să fie lăsate pe raftul superior dacă nu sunt grele.

Coșurile de gunoi mici, organizatoarele de hârtie, paharele de creioane și accesoriile de birou o să fie mai curate ca niciodată! Totuși, în cazul în care vrei să dezinfectezi vazele de flori, trebuie să te gândești de două ori dacă ele sunt decorate cu obiecte care se pot desprinde sau sunt pictate în argintiu și auriu.