7 trucuri geniale cu sare pentru casa ta de care habar nu aveai. Totul va străluci

7 trucuri geniale cu sare pentru casa ta de care habar nu aveai. Totul va străluci
Cum poți să folosești sarea la curățenie

Sarea le poate ajuta pe multe gospodine să aibă parte de cea mai curată casă. Suprafețele pretențioase o să strălucească dacă sunt respectate câteva trucuri geniale. Acest ingredient banal poate să facă adevărate minuni în locuința ta.

Gospodinele își doresc să facă curățenie și să aibă cele mai bune rezultate folosind numeroase produse cumpărate, însă nu uită de ingredientele pe care le găsesc în dulap și pot să le schimbe total locuința. Sarea poate să devină un aliat extrem de important, mai ales pentru că are proprietăți fantastice.

Sarea curăță fierul de călcat

În momentul în care observi că fierul tău de călcat murdărește hainele și este plin de arsuri, trebuie să recurgi la un truc fantastic. O să fie necesar să așezi o cârpă pe obiectul respectiv, apoi să presari sare înainte de a se încălzi. Începe prin a freca ingredientul și o să observi schimbări uriașe.

Distruge calcarul

Sarea te poate ajuta să scapi de calcarul acumulat pe vaze, pahare, cești și multe obiecte care au un aspect neplăcut. Trebuie să recurgi la un amestec făcut din sare, bicarbonat de sodiu și apă caldă. Obiectele tale pot să stea timp de 30 de minute ăn această soluție, apoi să fie clătite.

Sarea curăță cuptorul

Începe prin a amesteca 250 de grame de sare cu o jumătate de sticlă de apă caldă. Amestecul trebuie să fie lăsat să acționeze timp de 20-30 de ore pentru a avea un cuptor extrem de curat. El se curăță și după se intervine cu o soluție făcută din 250 de grame de sare și o jumătate de sticlă de oțet alb.

Aceasta se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Trebuie să pulverizezi amestecul pe toată suprafața cuptorului, apoi să cureți totul după câteva minute, potrivit viviendoecasa.mx. Mirosurile neplăcute și petele o să dispară, iar totul o să strălucească!

Îndepărtează petele de pe covor

În cazul în care îți dorești să ai parte de un covor cât mai curat, atunci trebuie să recurgi la sare și vin alb. Freacă petele cu vin alb, apoi presară sare peste suprafețele murdare. Lasă totul să acționeze timp de 10 minute și folosește aspiratorul pentru a scăpa de mizerie.

Scapă de mirosurile neplăcute

Sarea te ajută să scapi de umezeala din dulap, dar și de miresmele bizare. Trebuie să pui acest ingredient în borcare, apoi să faci câteva găuri în capace. Lasă recipientele lângă haine pentru a scăpa de orice problemă. Poți să adaugi și câteva picături de ulei esențial pentru un miros plăcut.

Sarea te ajută la curățenia din bucătărie

Trebuie să pui sare și apă într-o tigaie atunci când vrei să scapi de petele de pe obiect, apoi să o lași pe foc până când soluția devine fierbinte. Este necesar să lași totul să se răcească, apoi să speli cu grijă obiectul. O să observi imediat efectele uluitoare.

Curăță baia

Baia poate să strângă foarte multă mizerie, chiar dacă gospodinele depun efort pentru a menține acest spațiu curat. Amestecă două linguri de sare cu oțet de mere, apoi lasă soluția să acționeze pe zona afectată. Încearcă să freci petele pentru ca totul să strălucească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI