A dizolvat bicarbonat de sodiu în apă și a pus paharul în frigider. Ce s-a întâmplat cu alimentele apoi

A dizolvat bicarbonat de sodiu în apă și a pus paharul în frigider. Ce s-a întâmplat cu alimentele apoi
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apă și în frigider

Bicarbonatul de sodiu nu se limitează doar la gătit, iar unele gospodine îl utilizează în mod activ la și curățenie, întrucât pulberea are proprietăți excelente în acest sens. Mai mult de atât, bicarbonatul de sodiu ajută și la neutralizarea mirosurilor neplăcute.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apă

Un sfat practic de la bunicile noastre: pune un pahar de bicarbonat de sodiu în frigider. Acest sfat se referă la capacitatea bicarbonatului de a te scăpa mai repede de mirosurile nedorite din casă. Cu toate acestea, trebuie să ai mare grijă. În cazul în care ai un frigider mic și aproape plin, pot apărea și efecte negative.

Mirosurile se pot amesteca între ele, degradând în acest fel alimentele, iar din această cauză vor avea un gust mai puțin atrăgător. De asemenea, această problemă apare în mod regulat pe vreme caldă, atunci când unele gospodine pun alimentele și băuturile din bucătărie în frigider.

Încearcă să dizolvi câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-un oarecare pahar cu apă, apoi așază-l pe un raft în frigider și vei vedea cum nu va mai trebuie să te complici cu această problemă.

Alte trucuri pe care le mai poți face cu bicarbonatul de sodiu

Pe lângă faptul că poate fi folosit la a îndepărta mirosurile neplăcute, bicarbonatul de sodiu îți poate albi dinții. Ai nevoie de doar o linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat cu apă. Periajul dinților cu bicarbonat ajută la albirea unor pete dentare. Amestecați, iar după ce pasta devine groasă, aplicați-o pe dinți cu o periuță de dinți sau chiar cu degetele.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate curăța argintăria, deoarece inițiază o reacție chimică pentru a ținti urmele de tern. Este o modalitate mai ieftină și mai ușoară de a aduce argintul la strălucirea de altă dată. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați bicarbonat de sodiu cu apă caldă, apoi să lăsați, de exemplu, tacâmurile de argint în amestec. După câteva minute, argintul va deveni strălucitor, datorită reacției chimice.

Bicarbonatul de sodiu mai este folosit pentru a îndepărta petele de pe haine și pentru dezodorizarea acestora. Este un truc folosit destul de des de gospodine, întrucât bicarbonatul de sodiu este alcalin și ajută la curățarea petelor de pe haine. De asemenea, ele pot fi dezodorizate prin adăugarea a 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la ciclul de clătire.