02 oct. 2024 | 08:18

Echipă nouă la vârful BNR. Ce se întâmplă cu Mugur Isărescu

Economic
Echipă nouă la vârful BNR. Ce se întâmplă cu Mugur Isărescu
„Obiectivul rămâne ... scăderea inflației fără a provoca recesiune”

Începând de ieri, 1 octombrie, există o echipă nouă la vârful BNR. Conform unui comunicat de prima instituție bancară a țării, s-a aflat și ce se întâmplă cu Mugur Isărescu, după aprobarea din plenul reunit al celor două camere din Parlamentul României.

Parlamentul a aprobat o echipă nouă la vârful BNR

În luna septembrie a acestui an a expirat mandatul echipei de conducere a BNR, astfel că pe 1 octombrie cele două camere s-au reunit pentru a aproba prin vot secret o echipă nouă la vârful BNR.

Echipă nouă la vârful BNR. Ce se întâmplă cu Mugur Isărescu

În cursul zilei de ieri, în plenul reunit al celor două camere, s-a stabilit noul Consiliu de Administrație al BNR, cu un mandat pentru următorii 5 ani. Sunt câteva nume noi în noul CA, dar și câteva deja cunoscute și care au fost prezente și în ultimul mandat, după cum urmează:

  • Leonardo Badea, numit vicepreşedinte al CA şi prim-viceguvernator al BNR,
  • Florin Georgescu, numit membru CA şi viceguvernator BNR,
  • Cosmin Ştefan Marinescu, numit membru CA şi viceguvernator BNR,
  • Aura Socol, numită membru CA,
  • Roberta Anastase, numită membru CA,
  • Alexandru Nazare, numit membru CA,
  • Csaba Balint, numit membru CA
  • Cristian Pop, numit membru CA.

Ce se întâmplă cu Mugur Isărescu, după aprobarea noii conduceri BNR

Dacă ar fi să facem un top al celor mai longevivi Guvernatori ai unei bănci, cu siguranță că nu v-ar veni să credeți că numele lui Mugur Isărescu este pe primul loc.

Conform tuturor datelor statistice, Mugur Isărescu este cel mai longeviv, având în vedere că prima sa numire datează din septembrie 1990.

Echipă nouă la vârful BNR. Ce se întâmplă cu Mugur Isărescu

Așadar vorbim de o carieră în această funcție de 34 de ani. Acum, după votul secret de ieri, din Parlamentul României, nu ar trebui să ne surprindă decizia de a-l menține pe Mugur Isărescu în această funcție.

În cadrul votului secret de ieri, Mugur Isărescu avea să fie ales pentru un nou mandat pe cinci ani, până în 2029, când primul bancher al României va avea vârsta de 80 de ani.

Ecouri în presa străină despre această echipă nouă la vârful BNR

Așa cum era de așteptat, mai toate redacțiile de presă occidentale au stat cu ochii pe Parlamentul României. BNR este văzută la această oră ca una din cele mai respectabile și de încredere instituții ale statului român, iar asta se întâmplă atât pe plan extern, precum și pe plan intern.

Așa se face că ieri, agențiile de presă, precum Reuters, sau publicațiile financiare ca Bloomberg, Intellinews, etc, au analizat această echipă nouă la vârful BNR, avându-l pe Mugur Isărescu cap de afiș.

Spre exemplu, Reuters spune că „Parlamentul României îl menține în funcție pe cel mai longeviv guvernator al băncii centrale”, citându-l pe Guvernatorul BNR care declara în comisiile de specialitate:

„Obiectivul rămâne … scăderea inflației fără a provoca recesiune. Având în vedere dimensiunea deficitului bugetar fiscal, recesiunea este ultimul lucru de care avem nevoie”.

Bloomberg, una din marile publicații financiare, scrie despre și analizează faptul că „Cel mai longeviv șef al băncii centrale primește un nou mandat”, iar Intellinews spune că „Cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume se îndreaptă spre un nou mandat în România”.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Simona Halep a spus DA! Românca a confirmat evenimentul din februarie
EVZ.ro
Florin Salam, declarație superbă de dragoste pentru Roxana, de ziua lui! / VIDEO
Spynews
Doliu în televiziune. A murit un prezentator celebru: A fost un prieten feroce
Capital.ro
Acasă la Teo Trandafir. Cum arată vila în care locuiește cu fiica ei adolescentă. A adoptat-o de mică, i-a oferit totul, iar imaginile vorbesc de la sine
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare COMPLETĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Andreea Bostănică a împlinit 20 de ani! Ce surpriză incredibilă i s-a făcut în Paris / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro