11 sept. 2024 | 15:52

Cum cureți plantele de praf, de fapt. Așa vei evita să rupi frunzele, e mai simplu decât credeai

Utile
Cum cureți plantele de praf, de fapt. Așa vei evita să rupi frunzele, e mai simplu decât credeai
Sănătatea plantelor depinde de cât de multă grijă avem

Majoritatea dintre pasionații de plante de casă știu că sănătatea plantelor depinde de cât de multă grijă avem, dar și de cât praf acumulează. Iar dacă nu le curățăm de praf, putem crește riscul apariției dăunătorilor și al declinului sănătății plantelor, relativ rapid.  Astfel că, multe dintre gospodine au folosit ce au avât la îndemână prin casă, iar acum te învață cum cureți plantele de praf, de fapt. Așa vei evita să rupi frunzele, iar procesul e mai simplu decât credeai.

Sănătatea plantelor depinde de cât de multă grijă avem

S-ar putea să vă surprindă faptul că plantele au nevoie de mai mult decât lumina soarelui și apă pentru a prospera, iar acesta este adesea un aspect vital al îngrijirii plantelor care este prea des trecut cu vederea.

Prin îndepărtarea prafului acumulat, le permiteți plantelor să respire liber, să își maximizeze potențialul fotosintetic și să prevină eventualele infestări cu dăunători.

Plantele realizează acest proces prin intermediul frunzelor lor. Este un proces prin care plantele transformă lumina soarelui, apa și dioxidul de carbon în glucoză și oxigen. Este principalul mijloc prin care plantele își produc propria hrană și este esențial pentru supraviețuirea lor.

Cum cureți plantele de praf, de fapt. Așa vei evita să rupi frunzele, e mai simplu decât credeai

În timpul fotosintezei, plantele folosesc structuri specializate numite cloroplaste, care se găsesc în principal în frunze, pentru a capta lumina soarelui. În cadrul acestor cloroplaste, un pigment numit clorofilă absoarbe energia luminoasă, inițiind o serie de reacții chimice.

Energia luminii solare este apoi utilizată pentru a transforma dioxidul de carbon din aer și apa din sol în glucoză. În general, fotosinteza este un proces fundamental pentru plante.

Acesta le permite să genereze energie, să stocheze carbohidrați, să elibereze oxigen și să contribuie la menținerea echilibrului delicat al ecosistemului planetei noastre.

Este forța motrice din spatele creșterii plantelor, permițându-le să prospere și să contribuie la sănătatea și bunăstarea generală a mediului nostru.

Cum cureți plantele de praf, de fapt

Atunci când există un strat de praf pe frunzele plantelor, fotosinteza devine foarte dificilă și, prin urmare, plantele sunt private de un proces care le produce propria hrană.

Practic, vă înfometați plantele, dacă pot să o spun direct. Ca să nu mai vorbim de faptul că aveți ceva care ar trebui să aducă frumusețe în casă.

Dar, dacă nu sunt curățate de praf, nu numai că faceți fotosinteza foarte dificilă, dar creșteți și probabilitatea apariției dăunătorilor.

Pe lângă acele substanțe regăsite în comerț, care te ajută să cureți plantele de praf, multe dintre gospodine au decis să încerce anumite ingrediente regăsite în cămară, iar rezultatele au fost neașteptat de bune.

Cum cureți plantele de praf, de fapt. Așa vei evita să rupi frunzele, e mai simplu decât credeai

Dacă vorbim despre o primă metodă, care te învață cum cureți plantele de praf, am puttea vorbi de duș.

Dacă vremea este rece sau ploaia este prea puternică, puteți pune plantele în interiorul dușului și le puteți stropi ușor. Asigurați-vă doar că puteți controla presiunea, deoarece plantelor nu le va plăcea să fie stropite.

Mențineți apa la o temperatură călduță. De asemenea, le puteți lăsa în tava de duș până când apa se scurge și apoi le puteți pune înapoi la locul lor. O modalitate excelentă de a îndepărta praful și de a uda mai multe plante deodată.

Ștergătorul de praf cu pană și cârpa din microfibră te ajută să cureți plantele de praf

Puteți folosi un ștergător de pene pe plante, dar numai dacă puteți face acest lucru în mod regulat, altfel acumularea de praf poate fi prea mare pentru ca ștergătorul de pene să o poată îndepărta, doar pentru ca praful să se mute dintr-o zonă a plantei în alta.

În cazul în care nu aveți un ștergător de praf, puteți folosi o cârpă din microfibră umedă pentru a șterge frunzele plantei sau, chiar mai bine, pentru a le menține strălucitoare și fără dăunători.

Cum cureți plantele de praf, de fapt. Așa vei evita să rupi frunzele, e mai simplu decât credeai

O altă variantă ar fi pulverizarea, fie cu o soluție din comerț, sau una făcută în casă, sub forma unui detergent, dar nu toxic. Dacă aveți plante cărora le place să fie pulverizate, pulverizarea regulată poate, de asemenea, îndepărta praful de pe frunze.

Aveți grijă să nu pulverizați prea mult în timpul lunilor mai reci, cu excepția cazului în care locuința dvs. este foarte caldă.

Concluzie

Dacă țineți cont de aceste sfaturi, și faceți regulat asta, cu siguranță că plantele vor fi mai sănătoase și mai verzi. Veți observa, de asemenea, o diferență și în ceea ce privește sănătatea plantelor.

Așadar, încercați și începeți să aveți în casă plante care arată mai sănătoase. Faceți din ștergerea prafului o parte obișnuită a rutinei de îngrijire a plantelor și fiți martorii beneficiilor remarcabile pe care le aduc în interior.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ce scria CIA despre Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile de viață. Spionii din timpul Revoluției
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
O bancă celebră pune pe liber mii de oameni. Angajați care rămân pe drumuri
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro