05 aug. 2024 | 13:51

Ingredientul surpriză cu care să uzi grădina cu flori vara și toamna. E un aliat neașteptat pentru plantele tale

Sfaturi pentru grădinari
Ingredientul surpriză cu care să uzi grădina cu flori vara și toamna. E un aliat neașteptat pentru plantele tale
Ingredientul surpriză cu care să uzi grădina cu flori vara toamna. E un aliat neașteptat pentru plantele tale

Persoanele care stau la curte își doresc să aibă o grădină frumoasă și îngrijită tot timpul anului. Pentru ca florile și plantele decorative să înflorească abundent de la un an la altul, trebuie să ții cont de anumite trucuri. Un ingredient din bucătărie poate fi foarte util atunci când vine vorba despre îngrijirea florilor.

Cu ce să uzi florile, pentru a fi sănătoase și frumoase

Finalul de vară și începutul de toamnă reprezintă o perioadă în care trebuie să fim foarte atenți la plantele din grădină și să le acordăm mai multă atenție. În acest fel, vor înflori abundent în sezonul următor, iar rădăcinile lor vor fi puternice și stabile. Un anumit ingredient din bucătărie poate face minuni în ceea ce privește florile și plantele decorative, dacă este diluat în apă.

Este voba despre gelatină, pe care în mod normal o folosim la piftie sau la anumite deserturi precum jeleurile sau cremele. Dizolvată în apă, aceasta are numeroase beneficii pentru plante, acționând ca un fertilizant natural, ieftin și eficient.

Gelatina este un produs derivat din colagen, proteina principală din țesuturile conjunctive ale animalelor. Aceasta conține 18 aminoacizi, dintre care 9 sunt esențiali, ceea ce înseamnă că plantele nu îi pot produce singure și trebuie să îi obțină din sol. Pe lângă proteine, gelatina este bogată în minerale precum calciul, magneziul și fosforul, necesare pentru creșterea sănătoasă a plantelor.

Proteinele din gelatină se descompun în aminoacizi, care sunt absorbiți de plante și folosiți pentru a construi noi celule și țesuturi. Aceasta contribuie la o creștere viguroasă și sănătoasă. Mineralele din gelatină, cum ar fi calciul, ajută la întărirea structurii plantelor, prevenind deficiențele care pot duce la boli. Magneziul este esențial pentru fotosinteză, procesul prin care plantele produc energie, iar fosforul joacă un rol important în dezvoltarea rădăcinilor și înflorirea abundentă.

Cum se folosește gelatina pentru a uda florile

Dizolvă un plic de gelatină (aproximativ 10 grame) într-o cană de apă fierbinte până se topește complet. Adaugă apoi această soluție într-un litru de apă rece. Udă grădina cu amestecul obținut o dată pe lună, pentru a asigura un aport constant de nutrienți.

O altă modalitate de a folosi gelatina sub formă de pudră este să o presari direct pe solul din jurul rădăcinilor plantelor. Udă bine solul pentru a permite gelatinei să se dizolve și să pătrundă adânc în pământ, de unde rădăcinile își iau nutrienții.

Deși gelatina este benefică pentru majoritatea plantelor, este important să o folosești cu moderație. O cantitate prea mare poate provoca un dezechilibru de nutrienți în sol. În plus, gelatina ar trebui folosită ca un supliment, nu ca un înlocuitor pentru îngrășămintele obișnuite.

Asigură-te că gelatina pe care o folosești nu conține adaosuri de zahăr sau arome, deoarece acestea pot atrage dăunători nedoriți în grădină. Cel mai bine este să folosești gelatina simplă.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Elena Udrea, mesaj tulburător de ziua fiicei sale
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Klaus Iohannis este vinovat! Înseamnă ultima TRAGEDIE
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro