11 oct. 2022 | 12:17

Curățarea crucială a plantelor înainte de a le băga în casă, pentru iarnă. Așa se pregătesc corect pentru a se păstra verzi

Utile
Curățarea crucială a plantelor înainte de a le băga în casă, pentru iarnă. Așa se pregătesc corect pentru a se păstra verzi
„Curățarea plantelor în ghiveci este importantă!”

Mai este puțin și vine iarna. Este momentul pentru curățarea crucială a plantelor înainte de a le băga în casă. Nu de alta, dar este păcat ca acele plante crescute cu atâta migală să se strice. În cele ce urmează vă oferim sfaturi desre cum se pregătesc corect plantele pentru a se păstra verzi pe timpul iernii.

Trucuri pentru a curăța plantele înainte de a le muta în interior pentru iarnă

Îndepărtarea insectelor și a dăunătorilor de pe plantele de exterior este esențială. Mai ales înainte de a muta ghivecele în interior pentru iarnă.

Dar care este cel mai bun mod de a face acest lucru? Experții în grădinărit au împărtășit cele mai sigure metode pentru a scăpa plantele de insectele nedorite și pentru a le ține departe de casa ta.

După cum știm, toate plantele sunt sensibile la insectele care se ascund în sol și în frunziș. Deși multe dintre ele fiind inofensive, asta nu înseamnă că nu trebuie să le îndepărtăm.

Este clar că insectele sunt o parte naturală a grădinăritului în aer liber. Dar pot deveni o pacoste atunci când își fac loc în casă după ce am mutat ghivecele de plante în interior pentru iarnă.

Din fericire, a scăpa de gândaci nu este atât de greu pe cât pare, potrivit experților în grădinărit. Aceștia au explicat că tot ce aveți nevoie sunt câteva elemente simple pentru a finaliza acest pas.

Curățarea crucială a plantelor înainte de a le băga în casă

Pe măsură ce temperatura scade, multe plante trebuie să fie mutate în interior. Soiurile fragede, cum ar fi pomii fructiferi și plantele cu flori tropicale, ar trebui să fie primele care trebuie mutate în interior.

Și plantele de apartament care au fost lăsate afară în timpul verii călduroase, ar trebui pregătite pentru iarnă. Fiecare tip de plantă poate adăposti diferiți gândaci și dăunători.

Majoritatea sunt greu de îndepărtat prin simpla lor eliminare, unul câte unul. Potrivit experților, înmuierea ghivecelor este cel mai simplu mod de a scăpa plantele de gândaci înainte de a le aduce în interior.

Metoda de înmuiere este simplă și eficientă pentru plantele mai mici. Specialiștii spun că ghivecele mai mari s-ar putea să se chinuie să încapă în interiorul unei găleți sau al unui recipient.

În acest caz, o soluție de pulverizare va funcționa la fel de bine. Pentru a prepara lichidul de curățare, combinați o linguriță de săpun lichid delicat la un litru de apă și turnați-o într-o sticlă de pulverizare goală.

Pulverizați pe toate frunzele plantelor și pe sol. Clătiți bine cu ajutorul unui furtun de grădină. Odată ce frunzele sunt curate, pulverizați planta cu ulei de neem pentru o protecție suplimentară împotriva dăunătorilor. Soluția de pulverizare este, de asemenea, utilă pentru curățarea frunzelor care nu sunt complet scufundate în timp ce sunt înmuiate în ghiveci.

Vezi și: Amestecul puternic pe care trebuie să îl pui in pământul florilor la începutul toamnei. Vor rezista toată iarna

„Curățarea plantelor în ghiveci este importantă!”

Grădinarii cu experienă spun că acest proces, curățarea plantelor în ghiveci înainte de a le aduce înapoi în interior este un pas crucial. Mai ales pentru a evita problemele cu insectele din plantele de apartament.

„Curățarea plantelor în ghiveci este importantă! Afidele, făinarele și alte tipuri de insecte dăunătoare plantelor de interior nu reprezintă în mod normal o problemă.

În special atunci când plantele de interior în ghiveci sunt afară. Dar se pot transforma rapid într-o infestare majoră în timpul iernii. Mai ales dacă sunt aduse în casă pe plantele de interior.”, sun epxerții.

Trucul cu apă și săpun, dă randament neașteptat

Cel mai bun remediu pentru a îndepărta rapid insectele este o simplă îmbăiere în apă cu săpun. Începeți prin a umple o cadă mare sau o găleată cu apă și adăugați câteva picături de săpun lichid blând pentru vase.

Experții în grădinărit au avertizat împotriva folosirii oricărui săpun care conține degresant sau detergent. Aceste tipuri de săpun pot deteriora sau chiar ucide plantele sensibile.

Odată ce găleata este plină, introduceți întreaga plantă. Faceți asta, inclusiv cu ghiveciul, în cadă timp de 15-20 de minute. Apa cu săpun va ucide orice insecte care se ascund pe plantă sau în sol, fără a fi nevoie să frecați sau să săpați.

Pentru a vă asigura că până și ultimul gândac a ieșit din plantă, folosiți o strecurătoare largă de bucătărie sau o sită. Cu ajutorul sitei curățați partea superioară a apei înainte de a scoate planta din găleată.

Când apa este limpede, ridicați planta și frecați ghivecele cu ajutorul unei perii mici, cu peri tari și mai mult detergent de vase. Clătiți excesul folosind un furtun sau o găleată cu apă curată.

Așa veți îndepărta toate urmele de dăunători, murdărie și resturi. Experții în grădinărit au remarcat importanța de a scurge complet ghivecele înainte de a muta plantele în interior.

Odată ce le-ați pus înapoi în locul lor din interior și sunt pregătite pentru iarnă, asigurați-vă că lăsați pământul să se usuce înainte de a le uda din nou, pentru a vă asigura că nu le udați prea mult.

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Ceaușescu căuta „Poarta timpului”. Experimentele comuniștilor din Munții Buzăului
EVZ.ro
Rita Mureșan, dezvăluiri cutremurătoare despre momentul în care a făcut preinfarct. Un bărbat misterios i-a salvat viața: ”Mi-a pus o pastilă sub limba și a plecat”
Spynews
Amendă de 1.000 de lei pentru românii care stau la bloc. Este strict interzis pentru proprietarii de apartamente
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Și ROMÂNIA este VIZATĂ
Mediaflux
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro