10 sept. 2024 | 08:35

Țara din Europa care reintroduce controalele la toate frontierele terestre. Nu mai ține cont de acordul Schengen

Politică Externă
Țara din Europa care reintroduce controalele la toate frontierele terestre. Nu mai ține cont de acordul Schengen
„Ne consolidăm securitatea internă prin luarea de măsuri concrete”

Criza migranților ilegali există, și nu de ieri de azi, iar asta a determinat autoritățile din mai multe state membre Schengen să ia decizii radicale. În acest moment, ca urmare a tensionrilor, vorbim despre țara din Europa care reintroduce controalele la toate frontierele terestre, și nu mai ține cont de acordul Schengen.

Anul 2015, decizia Angelei Merkel și startul crizei migranților

În 2024, fie că vor sau nu să recunoască, statele europene membre UE și Schengen se confruntă cu o adevărată criză a migranților ilegali. Majoritatea sunt veniți din zona Orientului Mijlociu, și nu numai.

Deși mulți se întreabă cum s-a ajuns aici, răspunsul îl regăsim în trecut, în urmă cu 9 ani. În 2015, cancelarul german Angela Merkel a decis să permită peste un milion de solicitanți de azil să treacă granița în Germania.

Una dintre principalele preocupări a fost aceea că decizia sa ar fi semnalat o politică a ușilor deschise pentru migranții aspiranți din întreaga lume. Ca uramre a acestei deschider, a crescut și mai mult migrația către Germania, făcând țara permanent mai atractivă pentru migranții ilegali.

Țara din Europa care reintroduce controalele la toate frontierele terestre. Nu mai ține cont de acordul Schengen

Angela Merkel, fost Cancelar al Germaniei Federale

Mulți spun astăzi că decizia Angelei Merkel a dus la startul și perpetuarea crizei migranților în mai toată Europa.

Ba mai mult, alte voci europene spun cu certitudine că scăderea popularității fostului cancelar german, șeful UE, se datorează acestor decizii din 2015.

Germania, țara din Europa care reintroduce controalele la toate frontierele terestre

În 2024, ca urmare a situației enunțate anterior, și mult mai accentuată acum, autoritățile federale germane au luat decizia de a suspenda toate punctele libere de intrare în țară, prin spațiul Schengen.

Așadar, în aceste zile asistăm la schimbări dure, având în vedere că Germania ordonă controale la frontiere la nivel național în cadrul campaniei de reprimare a migranților.

Țara din Europa care reintroduce controalele la toate frontierele terestre. Nu mai ține cont de acordul Schengen

Ministrul de interne a emis ordinul luni, în contextul în care guvernul răspunde victoriei electorale a extremei drepte și atacului terorist al extremiștilor islamiști din ultimele săptămâni.

Controalele temporare înseamnă că solicitanții de azil pot fi refuzați la oricare dintre cele nouă frontiere terestre ale Germaniei. Ministrul german a notificat UE că suspendă libera circulație în spațiul Schengen pentru a reduce migrația ilegală și a limita pericolul extremismului islamist.

Ministrul de Interne german nu mai ține cont de acordul Schengen

Conform informațiilor recente, în Germania controalele erau deja în vigoare la frontierele Germaniei cu Austria, Elveția, Republica Cehă și Polonia, precum și în Franța în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

Decizia de luni extinde sistemul la Danemarca, Țările de Jos, Belgia și Luxemburg și va intra în vigoare lunea viitoare, pentru o perioadă de șase luni.

„Ne consolidăm securitatea internă prin luarea de măsuri concrete și ne continuăm politica dură privind migrația ilegală”, a declarat dna Faeser în cadrul unei conferințe de presă.

Aceasta a declarat că sunt necesare controale mai stricte în Germania până când intră în vigoare un sistem de azil reformat al UE.

Țara din Europa care reintroduce controalele la toate frontierele terestre. Nu mai ține cont de acordul Schengen

Nancy Faeser, ministrul de interne al Germanie

Oficialii din domeniul imigrației spun că verificările vor fi efectuate în mod flexibil. Va fi o combinație de posturi de frontieră fixe și patrule itinerante menite să taie rutele de contrabandă cu persoane.

Nu există nicio modificare a politicii privind vizele, însă persoanele vor trebui să prezinte pașapoartele la frontierele care anterior erau deschise, a mai precizat ministrul german de interne.

Parteneri
De ce s-ar fi despărțit Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Totul a ieșit la iveală acum
Redactia.ro
Irinel Columbeanu și-a mai îndeplinit un vis! Fostul milionar a ajuns la vila din Izvorani: „Simt o emoție puternică”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Primele imagini de la evenimentul în care Michael Schumacher a apărut public, după accidentul din 2013 / Foto
Unica.ro
Serialul de pe Netflix care a fost anulat. Fanii, lăsați în suspans
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Florin Piersic, în lacrimi și suspine: Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor (VIDEO)
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
SOSESC scrisorile de la ANAF prin POȘTĂ! TREBUIE trimise ACTELE până la 25 noiembrie
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ispita Maria Tebieș, o ispită și în relația dintre Jador și Oana Ciocan. Ce a declarat bruneta de la Insula Iubirii sezonul 8
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro