Țara din Europa vizitată de milioane de români, restricții pentru locuitorii noștri. Decizia de ultim moment

Țara din Europa vizitată de milioane de români, restricții pentru locuitorii noștri. Decizia de ultim moment
Autoritățile anunță căcertificatul digital COVID-19 al UE este recunoscut la intrarea în țară

Pentru turiștii români, și nu numai, apar noi restricții din partea anumitor state. Printre acestea, spre dezamăgirea unora, și Cipru vine cu noi restricții. Evaluarea săptămânală a riscurilor publicată de autoritățile cipriote relevă faptul că turiștii din Norvegia și Slovenia vor trebui acum să fie supuși cerințelor de testare dublă și carantină. Cele două țări au fost mutate pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Restricțiile de intrare sunt înăsprite și pentru sosirile din România și Kuweit.

Cipru impune noi restricții pentru turiștii români

Autoritățile din Cipru spun că cerința nu se aplică călătorilor complet vaccinați cu unul dintre medicamentele Agenției Europene (EMA). Vaccinurile aprobate sunt Pfizer, Moderna, Janssen și AstraZeneca.

Decizia nu se aplică și celor care au fost infectați anterior cu virusul și pot dovedi acest lucru prin furnizarea unui document emis de medic. Autoritățile din Cipru spun că turiștii din România și Kuweit sunt supuși cerinței de testare COVID-19 la sosire, relatează SchengenVisaInfo.

Cipru face parte din primele state conectate la gateway-ul DCC al UE. Asta  înseamnă că certificatul digital COVID-19 al UE este recunoscut la intrarea în țară.

Mai mult, turiștii care sosesc din țările de pe lista roșie sunt supuși cerințelor de testare dublă. Un test este efectuat în termen de 72 de ore de la plecarea din țara de origine și unul la sosire. Turiștii sunt obligați să rămână autoizolați până la determinarea rezultatului celui de-al doilea test.

Țările considerate ca fiind nesigure din punct de vedere epidemiologic și plasate pe lista roșie din Cipru

Cipru a reactualizat lista cu țările nesigure din punct de vedere epidemiologic.

  • Statele membre ale Uniunii Europene: Belgia, Bulgaria, Franța, Germania, Danemarca, Estonia, Irlanda, Spania, Lituania, Țările de Jos, Portugalia, Slovenia, Suedia
  • Micile state: Monaco, San Marino
  • Spațiul Schengen: Elveția, Islanda, Lichtenstein, Norvegia
  • Țări terțe: Azerbaidjan, Egipt, Albania, Armenia, Bosnia-Herțegovina, Georgia, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Japonia, Israel, Canada, Belarus, Liban, Moldova, Brunei, Coreea de Sud, Ucraina, Rusia, Serbia

 

Din păcate România se regăsesște pe lista portocalie anunțată de autoritățile din Cipru. Țările care prezintă un risc moderat de transmisie COVID-19, care face parte din categoria portocaliu, sunt următoarele:

  • Statele membre ale Uniunii Europene: Austria, Grecia, Italia, Croația, Letonia, Luxemburg, Malta, România, Finlanda
  • Statele mici: Andorra, Vatican
  • Țări terțe: Qatar, China (inclusiv Hong Kong și Macau), Kuweit, Bahrein
  • Sosirile din aceste țări sunt obligate să furnizeze un test PCR efectuat în termen de 72 de ore de la plecare.

 

Autoritățile anunță țările de pe lista verde

În acest caz, spun autoritățile guvernamentale din Cipru, turiștii sunt scutiți de orice cerință de testare sau carantină. Țările incluse în lista verde sunt enumerate mai jos:

  • Statele membre ale Uniunii Europene: Ungaria, Polonia, Slovacia, Republica Cehă
  • Țări terțe: Australia, Iordania, Noua Zeelandă, Arabia Saudită, Singapore

 

Conform situației epidemiologice din Cipru, țara a raportat două decese și 147 de cazuri pozitive cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Din ianuarie 2020, 515 persoane din Cipru au murit din cauza implicațiilor covid și 115.046 de persoane au fost infectate cu virusul, așa cum arată Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Pe de altă parte, țara implementează o campanie robustă de vaccinare, 78,3% din populație fiind vaccinată. După cum mai prezintă Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), 74% din populația Ciprului este complet imunizată împotriva virusului.

Urmăriți Playtech.ro și pe