27 aug. 2024 | 15:48

Motivul pentru care trebuie să lași un pahar cu apă în congelator când pleci în vacanță. Detaliul foarte important de reținut

Utile
Motivul pentru care trebuie să lași un pahar cu apă în congelator când pleci în vacanță. Detaliul foarte important de reținut
Acest truc simplu și ieftin este util mai ales în timpul verii

Când vorbim de aceste zile, caniculare, fără congelator și frigider, viața noastră ar fi foarte grea. Îna fară de faptul că ne permit să păstrăm alimentele perisabile mai mult timp și fără riscul de toxiinfecție alimentară, ne dau și apa rece. Dar, spun experții, aceste electrocasnice au nevoie de curățare, fiind de altfel și motivul pentru care trebuie să lași un pahar cu apă în congelator când pleci în vacanță. Experții spun că este detaliul foarte important de reținut.

Atenție la agenții patogeni, regăsiți în congelator și frigider

La temperaturi de refrigerare sau congelare, agenții patogeni își încetinesc sau își opresc activitatea, permițând o mai bună conservare a alimentelor. Cu toate acestea, atunci când aceste aparate se defectează, alimentele se pot strica, mai ales dacă întreruperea alimentării durează mai mult de patru ore.

Atunci când se întâmplă acest lucru, este esențial să țineți ușile închise pentru a păstra temperatura internă și, dacă este posibil, să adăugați gheață ca sursă alternativă de frig.

Motivul pentru care trebuie să lași un pahar cu apă în congelator când pleci în vacanță. Detaliul foarte important de reținut

Atunci când reporniți congelatorul, este esențial să verificați alimentele pentru a determina dacă sunt încă sigure pentru consum, mai spun experții. Creșterea prețurilor la alimente a determinat mulți consumatori să apeleze la produsele congelate, care sunt adesea mai ieftine.

Unii preferă să cumpere produse proaspete și să le congeleze pentru a le prelungi termenul de valabilitate și a evita risipa. Cu toate acestea, este esențial să vă asigurați că alimentele congelate sunt în stare bună pentru a evita problemele de sănătate.

Care este motivul pentru care trebuie să lași un pahar cu apă în congelator când pleci în vacanță

O metodă eficientă de a verifica acest lucru este să umpleți un pahar cu apă, să îl congelați și să puneți deasupra o monedă. În acest fel, dacă există o pană de curent în timp ce sunteți în vacanță, poziția monedei va fi suficientă pentru a ști dacă alimentele s-au decongelat.

Trucul cu moneda în congelator ajută la determinarea faptului dacă alimentele congelate sunt sigure pentru a fi consumate atunci când ajungeți acasă. Dacă moneda se află pe fundul paharului, înseamnă că alimentele s-au dezghețat din cauza unei pene de curent și nu sunt sigure pentru consum.

Motivul pentru care trebuie să lași un pahar cu apă în congelator când pleci în vacanță. Detaliul foarte important de reținut

Dacă moneda se află în aceeași poziție, înseamnă că nu a avut loc nicio pană de curent sau că au existat doar căderi temporare. Cu toate acestea, unii utilizatori de pe rețelele de socializare subliniază că eficiența trucului depinde de timpul stat fără curent. Concret, dacă pana de curent durează doar câteva ore, gheața cu moneda se va topi, dar mâncarea ar putea fi încă comestibilă.

Experții spun că pahar cu apă în congelator este detaliul foarte important de reținut

Acest truc simplu și ieftin este util mai ales în timpul verii, deoarece mulți oameni pleacă în vacanță pentru câteva zile și, când se întorc acasă, vor să știe dacă mâncarea lor este în stare bună. Sunt mulți cei care se întreabă ce să facă cu frigiderul în timp ce sunt plecați.

Unii oameni golesc complet frigiderul și congelatorul înainte de a pleca, în timp ce alții preferă să îl lase pornit doar cu câteva produse. Nu există un consens cu privire la ce este mai bine. Unii producători sugerează păstrarea frigiderului pornit, deoarece acesta este proiectat să funcționeze continuu.

Cu toate acestea, experții recomandă deconectarea frigiderului dacă vacanța va dura mai mult de două săptămâni, ceea ce ajută la economisirea la factura de electricitate și este mai sigur. Dacă alegeți să îl scoateți din priză, este esențial să îl curățați bine pentru a evita proliferarea bacteriilor.

Cum să pregătești aparatele electrocasnice de vacanțe îndelungate

În timpul verii, multe persoane petrec zile departe de casă, ceea ce ridică întrebarea cum să pregătească aparatele electrocasnice pentru absența lor. În ceea ce privește mașina de spălat rufe și cea de spălat vase, este esențial să le lăsați curate și uscate, cu ușile și sertarele întredeschise pentru a evita mirosurile neplăcute.

Uscătorul trebuie golit de apă și puf. Cuptoarele, cuptoarele cu microunde și plitele cu inducție trebuie să fie curate și goale. Dacă este posibil, acestea pot fi scoase din priză.

Amestecul minune care elimină mirosurile de mâncare din frigider. Cantitatea corectă pentru efect garantat

Un amestec s-a dovedit a fi bun la aproape orice

În ceea ce privește echipamentele de aer condiționat, acestea trebuie să fie oprite sau programate să pornească înainte de întoarcere. De asemenea, încălzitoarele electrice de apă trebuie deconectate pentru a preveni consumul inutil de energie. Cu aceste măsuri, aparatele vor fi în stare perfectă la întoarcere.

Digisport.ro
"E fericit!" Giovanni Becali a spus cine l-a convins pe Dennis Man să semneze contractul carierei
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ce făcea Traian Băsescu în biroul prezidențial? Dezvăluiri picante
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Zi libere în plus pentru românia. Două minivacanțe la final de an
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Anca Țurcașiu, în lacrimi la Asia Express. A fost nevoie de intervenția medicului
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Am mai pierdut o stea. Cea mai iubită actriță a țării s-a dus la îngeri. Adio, dragă doamnă!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, UMILIT! Șoc TOTAL în RUSIA! Nimeni nu se AȘTEPTA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„M-ai înșelat vreodată?” Cornel de la Insula Iubirii a răspuns la cea mai incomodă întrebare. Ce spune testul poligraf
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro