27 aug. 2021 | 12:45

Greșeala majoră pe care o fac românii când depozitează mâncarea în frigider. Da, da, și tu faci la fel

Diverse
Greșeala majoră pe care o fac românii când depozitează mâncarea în frigider. Da, da, și tu faci la fel
Ce temperatură trebuie să ai în frigider

Un frigider curat este un spațiu sigur de depozitare a mâncării gătite și a alimentelor. În plus, produsele nu se strică dacă în frigiderul tău este curățenie.

Ce greșeli să nu faci când depozitezi mâncarea

În primul rând, trebuie să îți organizezi frigiderul pentru a evita contaminarea alimentelor. Sunt reguli generale pe care oricine ar trebui să le știe.

Mâncărurile gătite se pun în frigider doar acoperite cu folie alimentară, în caserole sau în vase cu capac.

Carnea crudă nu se ține decât pe raftul inferior al frigiderului și niciodată descoperită. Pune carnea în recipiente sau ambalaează cât mai bine astfel de produse ca să nu contamineze totul.

Fructele și legumele ar trebui puse în sertare speciale ale frigiderului. Încearcă să așezi totul astfel încât mâncarea să fie în siguranță și asigură-te că rafturile frigiderului și tot interiorul este curățat și dezinfectat măcar săptămânal.

Frigiderul necesită întreținere pentru a îl putea păstra funcțional cât mai mulți ani. Trebuie să îți schimbi filtrele în mod regulat. Chiar dacă pui în frigider bicarbonat ca să elimine mirosurile de mâncare, filtrul de aer deodorizează spațiul de răcire.

Sfaturi pentru un frigider care ține ani de zile

Se spune că trebuie să schimbi filtrul de aer la fiecare jumătate de an, dar și filtrul de apă.

În plus, refrigerarea alimentelor poate preveni creșterea bacteriilor. E bine să pui mâncarea în frigider în decurs de două ore, însă nu pentru toate alimentele se aplică această regulă, pentru că unele pot dezvolta agenți patogeni.

Unii dintre aceștia, cum ar fi Listeria, pot crește la temperaturi mici. Ar fi bine să menții alimentele și temperatura din frigider la 2-7 grade, în funcție de anotimp.

Depozitarea alimentelor la temperatura camerei va permite bacteriilor să se dubleze la fiecare 20 de minute. Specialiștii reomandă un termometru pentru frigiderele care nu au încorporat un astfel de sistem.

Dacă ai un frigider care fabrică gheață, atunci, partea din spate a ultimului raft va fi foarte rece. Organizează frigiderul astfel încât să pui acolo carnea și brânzeturile, pentru a rămâne proaspete mereu.

Ușile sunt cel mai cald loc din frigider, pentru că se deschid mereu. Păstrează sosuri, ouă, conserve și alte asemenea alimente aici.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro